Toyota winnaar TUV test, meest betrouwbare auto

Toyota is voor de vierde opeenvolgende keer het meest betrouwbare merk in het jaarlijkse TÜV Report. In de 2014-editie, die de nummer 1 keuringsinstantie van Duitsland vandaag bekendmaakte, staan maar liefst 15 Toyota modellen verspreid over de top 10’s van álle leeftijdscategorieën. Goud is er voor de Toyota Prius. De tweede generatie van de Full Hybrid gaat fier aan kop in niet één, maar zelfs twee leeftijdscategorieën.

De Toyota Prius is in de leeftijdscategorieën van 4 tot en met 5 jaar en van 6 tot en met 7 jaar het meest betrouwbaar van alle door de TÜV geïnspecteerde auto’s. Hiermee is de Toyota Prius een van de grote winnaars van het TÜV Report, dat beschouwd wordt als het belangrijkste betrouwbaarheidsonderzoek van Duitsland.

De kopposities onderstrepen de betrouwbaarheid die Toyota modellen consumenten bieden en in het bijzonder van de Full Hybrid aandrijflijn. Uit het TÜV Report 2014 blijkt verder dat Toyota modellen er geen moeite mee hebben oud te worden en de top 10’s van auto’s ouder dan 5 jaar domineren. De uitslagen zijn vaak voor Japanse auto’s uiterst positief, vaak in competitie met de meeste Duitse merken of merken met soortgelijke techniek onder het blikken kleed. Maar Toyota scoort opmerkelijk vaak de hoogste scores in dit verband…

 

Bron: auto.blog.nl

Laat wat van je horen