Toyota wil terug naar 1 mln auto’s in Europa

Toyota-logo europa

Toyota zal binnen twee jaar terugkeren tot een verkoopresultaat van meer dan een miljoen eenheden in Europa, het aantal dat Toyota verkocht voor de crisis.

Dat zegt topman Didier Leroy van Toyota Europe in Financial Times. Hij zei ook dat men op schem loopt met het inhalen van de productieachterstand van veertigduizend auto’s in Europa als gevolg van de tsunami en kernramp in Japan. “Er is geen enkele reden waarom Toyota minder dan een miljoen auto’s zou verkopen.” Hij voorspelt dat de grens van een miljoen zal worden overschreden in 2012 of 2013. De eerste keer dat Toyota dat getal in Europa haalde (Europa inclusief de voormalige Sovjet Unie) was in 2005. Het record was 1,2 miljoen in 2008. Vorig jaar was het gedaald tot 808 duizend.

Didier Leroy Toyota Europa

De target van een miljoen is gewaagd, omdat Europa te maken heeft met een stagnatie van de markt. Bovendien is de concurrentie nergens ter wereld zo groot als in Europa. Leroy zei dat de target weliswaar ambitieus is maar dat hij evenzogoed winstgevende groei nastreeft, om de delaers te beschermen.

Bron: automobielmanagement.nl

Laat wat van je horen