Toyota weer nummer 1

Toyota nummer 1 2012

Al doet Toyota niet meer in de strijd toch zijn ze weer met stip nummer 1 betreft grootste autobouwer. Vorig jaar moest Toyota de titel ‘grootste autoconcern ter wereld’ weer afstaan aan General Motors en werd het zelfs voorbij gestreefd door Volkswagen. Maar na het eerste kwartaal staat Toyota weer fier bovenaan.

Het Japanse concern verkocht in dat eerste kwartaal van 2012 2,7 miljoen auto’s en liet daarmee General Motors achter zich dat 2,4 miljoen auto’s verkocht. Het VW-concern kwam uit op 2,3 miljoen auto’s. Toyota groeide daarmee 35,6 procent ten opzichte van vorig jaar, maar dat was vanwege de tsunami een rampjaar.
Op een persconferentie eerder deze week maakte Toyota bekend dat het – samen met Lexus – dit jaar 8,7 miljoen auto’s wil verkopen. Tezamen met Daihatsu en Hino komt het gehele Toyota-concern daarmee op 9,7 miljoen auto’s. Aangezien Toyota doorgaans tamelijk conservatieve verwachtingen heeft, zou het zomaar kunnen dat de grens van tien miljoen wordt gepasseerd. In elk geval wordt gerekend op een brutowinst van 11,3 miljard euro. En dat is bijna drie keer zoveel als vorig jaar, wat gekenschetst werd als een slecht jaar.
bron : carros.nl

 

Reacties

 1. VAN NIEUWENHOVE GERD zegt

  Als ze de grootste zijn dienen ze wel wat meer aandacht te besteden aan hun acties.
  vb KOELBOX
  Doet me denken aan ALDI & LIDL acties.
  Nauwelijks voorraad en de TOYOTA klant zo naar de
  SHOWROOM LOKKEN !
  SCHANDE

Laat wat van je horen