Toyota verwacht meer winst door zwakkere yen

TOKIO (AFN) – De Japanse autofabrikant Toyota denkt dit boekjaar meer winst te maken dan eerder voorspeld. Dat liet ’s werelds grootste autobedrijf dinsdag weten.

Toyota voorziet nu een nettowinst van 860 miljard yen (circa 7 miljard euro) in het huidige boekjaar, dat eind maart afloopt. Dat is 10 procent meer dan het bedrijf eerder voorspelde en het hoogste niveau van de afgelopen 5 jaar. Toyota profiteert van de verzwakking van de yen ten opzichte van onder meer de euro en de dollar. Die maakt Japanse auto’s goedkoper in het buitenland en zorgt ervoor dat de buitenlandse verkopen van Japanse bedrijven meer waard worden.

In het afgelopen kwartaal boekte Toyota een nettowinst van 99,9 miljard yen. De omzet klom in die periode tot 5200 miljard yen.

Toyota verkocht in 2012 wereldwijd meer auto’s dan andere grootmachten als het Amerikaanse General Motors (GM) en het Duitse Volkswagen en haalde daardoor GM weer in als grootste autofabrikant ter wereld.Toyota verwacht in 2013 bijna 10 miljoen voertuigen af te kunnen leveren.

Bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen