‘Toyota verdient pluim voor service’

Toyota BNR

Of de autofabrikant dan niet wat laat is met het terugroepen van de auto’s? Karssen: “Neem een Toyota Corolla uit 2001, da’s een auto van 11,5 jaar oud. Daar doet Toyota dus nog een recall op. Dat is best bijzonder, want bij vergelijkbare problemen met diverse onderdelen in auto’s van andere merken, krijg je na 11 jaar niets meer van ze terug. Dus dit een soort van pluim voor Toyota.”

“Het is echt een pluim waard.” Dat zegt Wouter Karssen van de BNR Nationale Autoshow en Autoblog.nl, die reageert op de recall van Toyota dat een dikke drie miljoen auto’s terughaalt naar de garage.

Van de andere kant, gaat Karssen verder, ‘heeft Toyota nogal een reputatie qua recalls’. “Ze hebben de afgelopen jaren enorme aantallen auto’s moeten terugroepen. Zeker een aantal jaar geleden ging dat ook niet altijd even soepel. Blijkbaar willen ze nu iedere kritiek voor zijn en zeggen ze ‘zelfs als je auto al heel erg oud is, mag je terugkomen bij de dealer en wordt het betreffende onderdeel vervangen.”

Garantiegevalletje?
Garantie voor het leven? “Je zou het bijna zeggen”, antwoordt Karssen. “Toyota’s gaan misschien nog wel langer mee dan 11,5 jaar, maar ik vind het oprecht bijzonder. Als je een beetje rondsnuffelt op internet, vind je allerlei gevallen waarvan je zegt ‘dat had een garantiegevalletje moeten zijn’. Maar ja, die auto is dan 3 of 4 jaar oud en dan krijg je echt nul op het rekest. En nu met Toyota wel, da’s echt een pluim waard.”

Bron: BNr nieuwsradio

Laat wat van je horen