Toyota toont innovatie op Autosalon van Parijs

Op de 2018-editie van de Autosalon van Parijs toont Toyota dit jaar hoe het zijn fundament versterkt en zich voorbereidt op de toekomstige groei.

Transformatie
De automobielindustrie maakt een unieke transformatie door. Daarom bereidt Toyota zich op de toekomst voor door zich te ontwikkelen van pure autofabrikant tot innovatieve mobiliteitsaanbieder die nog betere mobiliteit voor iedereen aanbiedt. De verschuiving van de focus komt tot uiting in de nieuwe stand van Toyota. Die is in drieën verdeeld. Het eerste deel – genaamd Start Your Impossible – is gewijd aan nieuwe mobiliteitsoplossingen en toekomstige innovatie. Het tweede staat in het teken van Toyota’s autosportactiviteiten met Toyota GAZOO Racing. Het derde deel is gewijd aan Toyota’s nieuwe modellen, met de nieuwste zelfopladende hybrideaandrijflijn.

Hybrides en TNGA in de spotlight
Twee belangrijke productkenmerken zijn vertegenwoordigd op de Autosalon van Parijs: hybridetechnologie en de Toyota New Global Architecture (TNGA). Al meer dan 20 jaar ontwikkelt en verbetert Toyota de zelfopladende hybridetechnologie en maakt die op steeds grotere schaal beschikbaar. Dit jaar toont Toyota op de Autosalon van Parijs uitsluitend hybrideauto’s – van de compacte Yaris tot de nieuwste generatie van de Corolla, de RAV4 en de Camry.

Toyota toont innovatie op Autosalon van Parijs 2018

De Toyota New Global Architecture (TNGA) is de basis voor Toyota’s nieuwe aanbod van modellen en aandrijflijnen. De TNGA is meer dan een platform, het is een design- en ontwikkelingsfilosofie. De TNGA verbetert niet alleen de rijdynamiek van de nieuwe modellen, het maakt ook de ontwikkeling van nieuwe carrosserie- en interieurconcepten mogelijk die een sterkere, emotionele uitstraling hebben.

Yaris GR Sport en Yaris ‘Y20’
De eerste speciale uitvoering van de Yaris is de GR Sport-versie, die Toyota uitbrengt ter ere van het succes van Toyota GAZOO Racing in het afgelopen rallyseizoen. Deze versie beleeft op de Autosalon van Parijs zijn wereldpremière.

Toyota toont innovatie op Autosalon van Parijs 2018

20 jaar geleden maakte de Yaris zijn werelddebuut op de Autosalon van Parijs. Om dat te vieren, brengt Toyota een speciale jubileumuitvoering, de ‘Y20’ uit, die leverbaar is in dezelfde opvallende Golden Yellow carrosseriekleur als de auto die twintig jaar geleden debuteerde op de Autosalon van Parijs van 1998. De Yaris Y20 is tweekleurig uitgevoerd, met een eigentijds donkergrijs dak en andere donkergrijze accenten.

Wereldpremière Corolla Touring Sports
De stand van Toyota op de Autosalon van Parijs is ook het decor van de wereldpremière van de geheel nieuwe Toyota Corolla Touring Sports en het interieur van zowel de Touring Sports als de Hatchback. Dankzij het nieuwe TNGA-C-platform heeft de nieuwe Corolla niet alleen een fraai, emotioneel design, hij biedt ook de keuze uit twee zelfopladende hybrideaandrijflijnen – met een vernieuwde 1.8- of een gloednieuwe 2.0-motor.

Toyota toont innovatie op Autosalon van Parijs 2018

RAV4 en Camry
De nieuwe RAV4 maakt zijn Europese debuut op de Autosalon van Parijs, met een krachtig, stoer design gebaseerd op het TNGA-K-platform met zelfopladende hybrideaandrijflijn met 2,5-litermotor. Daarnaast maakt na 14 jaar afwezigheid de Toyota Camry zijn comeback in West-Europa. Ook dit volledig nieuwe model is gebaseerd op het nieuwe TNGA-K-platform, met dezelfde zelfopladende hybrideaandrijflijn met 2,5-litermotor. In Nederland is de Camry leverbaar vanaf medio 2019.

Le Mans-winnaar
In het aan Toyota GAZOO Racing gewijde gedeelte van de Toyota stand in Parijs is de winnaar van de 24-uursrace van Le Mans van dit jaar, de Toyota TS050 Hybrid LMP1, te zien met ernaast de begeerde trofee voor de winnaars van deze legendarische 24-uursrace.

Toyota toont innovatie op Autosalon van Parijs 2018

Veiligheidstechnologie
Behalve auto’s toont Toyota ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheidstechnologie in de vorm van Toyota Safety Sense 2. De nieuwe functies en voorzieningen daarvan zijn toegepast op de nieuwe Corolla en RAV4 en zijn standaard op elke uitvoering.

Persconferentie-nieuwe-stijl
Toyota vervangt de traditionele persconferentie op de stand door een nieuw digitaal, on-demand format dat op elke gewenste tijd kan worden ‘ervaren’ – ofwel op de stand of online, overal ter wereld.
De digitale persconferentie begint met een korte inleiding van de heer Johan Van Zyl, President en CEO van Toyota Motor Europe. De inleiding wordt gevolgd door een interactief systeem met aparte modules voor elk model op de stand en andere belangrijke informatie. Het doel is om de media meer flexibiliteit te bieden om de persconferentie van Toyota ‘bij te wonen’ wanneer dat het best uitkomt, ofwel fysiek tijdens de Autosalon, ofwel virtueel vanaf vrijwel elke plaats ter wereld. De persconferentie-nieuwe-stijl vindt plaats op een speciale minisite, maar ook via het YouTube-kanaal van Toyota Motor Europe.

Bron: www.racexpress.nl

Laat wat van je horen