Toyota steekt 1 miljard dollar in kunstmatige intelligentie

 Autofabrikant Toyota investeert de komende vijf jaar een bedrag van 1 miljard dollar in onderzoek naar kunstmatige intelligentie. Dat maakt het bedrijf vrijdag bekend. Toyota start hierom een nieuw bedrijf, Toyota Research Institute, dat zal gevestigd zal worden in Silicon Valley en tweehonderd medewerkers zal tellen.

De investering komt bovenop de 50 miljoen dollar die Toyota eerder al stak in gezamenlijk onderzoek naar kunstmatige intelligentie met onderzoeksinstituut MIT.

“We willen auto’s maken die leuker en veiliger zijn om te rijden”, aldus Gill Pratt, die aan het hoofd staat van het nieuwe bedrijf, tegenover de New York Times. Toyota is niet van plan om de chauffeur geheel te vervangen met technologie. De sensoren en software moeten als een soort “beschermengel” dienen, aldus Pratt.

Toyota gaat het onderzoek naar ‘big data’ en kunstmatige intelligentie niet exclusief gebruiken voor zelfrijdende auto. De Japanse autofabrikant wil de technologie ook binnenshuis gebruiken, met name om ouderen te ondersteunen.

bron: nu.nl

Laat wat van je horen