Toyota start verkoop Fuel Cell bussen in Japan JAPAN

Toyota onderstreept zijn voortrekkersrol op het gebied van brandstofceltechnologie door begin 2017 te starten met de verkoop van Fuel Cell bussen op waterstofgas.

Deze OV-bussen worden vooralsnog uitsluitend in Japan aangeboden. Toyota zal de bussen voornamelijk in regio Tokio inzetten, omdat daar al een aanzienlijke waterstofinfrastructuur is opgebouwd op basis van het Strategic Energy Plan van de Japanse regering. Na uitgebreide praktijktests heeft de ‘Tokyo Metropolitan Government’ nu concrete plannen om de Toyota ‘FC Bus’ – zoals de officiële naam luidt – als transportmiddel op vaste buslijnen in te zetten. Dit moet ertoe bijdragen dat inwoners van Tokio de brandstofcel aangedreven bus als een nieuwe, schone vorm van openbaar vervoer omarmen. Tokio is een van de grootste metropolen ter wereld, waarbij een goede luchtkwaliteit voor de inwoners van groot belang wordt geacht.

Alleen water als emissies De Toyota FC Bus biedt 26 zitplaatsen en 50 staanplaatsen en is voorzien van het ‘Toyota Fuel Cell System’ (TFCS) gebaseerd op de Toyota Mirai. Net als bij deze waterstofauto geldt dat de Toyota FC Bus geen schadelijke emissies kent en slechts waterdamp uitstoot. De batterij heeft een energiecapaciteit van 235 kilowattuur (kWh) en kan als gevolg hiervan ook energie leveren aan huishoudens na natuurrampen, zoals bijvoorbeeld een aardbeving.

bron: transport online.nl

Laat wat van je horen