Toyota sluit alle fabrieken tot woensdag

Japan Toyota 2011

Voorlopig is de crisis in Japan nog niet voorbij en ook bij de autofabrikanten zijn de gevolgen van de ramp van vrijdag duidelijk zichtbaar. Toyota heeft besloten tot woensdag de werkzaamheden in alle fabrieken stil te leggen.

Toyota heeft twaalf fabrieken in Japan en tot en met woensdag zijn die alle twaalf buiten bedrijf gesteld. Reden hiervoor is niet alleen de directe schade aan de fabrieken door de aardbeving en daaropvolgende tsunami, maar ook het regelmatig wegvallen van de elektriciteit. Door de natuurramp werden verschillende krachtscentrales zwaar beschadigd, waardoor het land kampt met een tekort aan elektriciteit. Ook wil de autogigant de tijd gebruiken om een volledig schaderapport op te kunnen stellen en de medewerkers zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Niet alleen bij Toyota zelf werd het werk neergelegd, ook bij de grootste auto-onderdelen fabrikant van Japan, Denso Corporation, zijn de fabrieken vandaag gesloten. Er wordt gekeken of de werkzaamheden morgen hervat kunnen worden, een besluit daarover volgt later vandaag. Bij Honda besloot men vandaag de poorten van vier fabrieken te sluiten. Wanneer deze weer open zullen gaan is vooralsnog niet bekend.

Het is voor Toyota uiteraard zaak om de boel zo snel mogelijk weer ‘up and running’ te krijgen. Goldman Sachs, een wereldwijd actieve investeringsgroep, heeft een rapport uitgevaardigd waarin het de financiële schade voor Toyota becijferd. Voor elke dag dat Toyota de productie stillegt verliest het concern ongeveer 6 miljard Yen, zo’n 53 miljoen Euro.

Bron: Autoweek

Reacties

  1. Triest wat daar aan de hand is

Laat wat van je horen