Toyota reikt nieuw lesmateriaal uit aan vijftien technische onderwijsinstellingen

Toyota reikt lesmateriaal uit

Toyota schenkt nieuw lesmateriaal aan de vijftien Nederlandse scholen die zijn aangesloten bij het Toyota Technical Education Program (T-TEP). Toyota onderscheidt zich met dit initiatief duidelijk van andere automerken. Het is het enige automerk dat op deze schaal jaarlijks belangeloos nieuwe technologie beschikbaar stelt aan onderwijsinstellingen, waaronder ROC’s.

De uitgereikte lesmaterialen zijn geschikt voor alle opleidingsniveaus binnen T-TEP, van beginnend autotechnicus tot Technisch Specialist. Met T-TEP streeft Toyota ernaar om de kwaliteit van de opleiding van autotechnici te stimuleren. Leerlingen kunnen oefenen met praktijkmateriaal, wat competentiegericht leren mogelijk maakt. Ook docenten van de opleidingen worden geschoold in het Louwman College van Toyota-distributeur Louwman & Parqui B.V. T-TEP-scholen krijgen jaarlijks nieuwe leermiddelen en actuele informatie over de laatste ontwikkelingen in (Toyota-) techniek.

Toyota reikte de materialen uit tijdens de finale van de Nationale Skill Contest voor Toyota-monteurs, die dit jaar voor de tiende keer is gehouden. Met deze wedstrijd test Toyota/Louwman & Parqui monteurs uit heel Nederland op hun kennis van de technologie „onder de motorkap‟ van Toyota-voertuigen. Tien finalisten streden in een zinderende finale om de titel Beste Toyota-monteur van Nederland. René Hadderingh van Automobielbedrijf J. Peterman in Enschede, Bert Theunisse van Driessen Auto in Valkenswaard en Daan da Cruz van Autobedrijf C. van Ramselaar in Woerden behaalden respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats in deze wedstrijd.

“Toyota hecht veel waarde aan de technische kennis van monteurs”, zegt Lex van den Elsen, Manager Dealer Development bij Louwman & Parqui. “Dit start bij goed onderwijs met behulp van de nieuwste technieken. Om die reden stellen we ieder jaar gratis lesmateriaal ter beschikking aan onderwijsinstellingen. We zijn dan ook verheugd dit jaar weer auto‟s, demonstratiepanelen en bijbehorende informatie te kunnen uitreiken aan autotechnische onderwijsinstellingen.”

Bron: toyota.nl

Laat wat van je horen