Toyota lepelt 900 pk Nascar V8 in pick-up

In Amerika houden ze wel van een goede pick-uptruck. Een flinke V8 onder de motorkap, twee tot vier deuren in het midden en een flinke laadbak aan het eind. Een simpel, doch populair recept. Ontwerper Jon Sibal heeft echter bedacht dat dat simpel recept wel een vleugje meer pit kan gebruiken en bedacht daarom deze vreemde creatie, die hij The Performance Truck noemt.

In samenwerking met onder meer Toyota Racing Development pakte hij een doodgewone Toyota Tacoma en begon door praktisch alle onderdelen weg te gooien. De geraamtes van het passagiersgedeelte en neus zijn nog standaard, de rest niet meer. Het stalen frame is nieuw, de rolkooi binnenin ook. De laadbak is ook aangepast, al is deze in het proces wel wat minder praktisch geworden. Want waar een normale pick-up vooral is ontworpen om veel spullen mee te kunnen nemen, vervoert deze Tacoma voornamelijk zijn eigen brandstoftank.

Een ander punt waar deze Tacoma tegen de filosofie van de pick-up in gaat, heeft te maken met off-road. Want waar traditionele pick-ups op alle soorten wegdekken kunnen rijden, lijkt de splitter van deze Tacoma al moeite te hebben met de eerste de beste verkeersdrempel.

Deze Tacoma is dan ook niet per se ontworpen om op onherbergzame plekken van alles te kunnen vervoeren. Nee, deze moet vooral driften en racen, al behoort rallycross gek genoeg ook tot de mogelijkheden. Dan moeten ze misschien wel de ophanging wat hoger krikken. Wat sowieso gaat helpen is de motor: die is namelijk een TRD Nascar V8 die zo’n 900 pk produceert. En daarbij ook nog eens een heerlijk geluid maakt, als we de Instagram-clips van medeontwerper Brad DeBerti moeten geloven.

Bron: Autoblog.nl

Laat wat van je horen