Toyota kiest voor Android

Toyota gaat Google toestaan smartphones te koppelen aan de auto’s van het merk. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Eerder hield Toyota de boot nog af bij zowel Google als het concurrerende systeem van Apple, maar de toenemende vraag van automobilisten naar koppeling van hun telefoons heeft Toyota mogelijk over de streep getrokken. 

Een samenwerking van Toyota met Google wordt mogelijk volgende maand al bekendgemaakt. Onlangs sloot Google al een samenwerking met de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi. Die deal gaat echter veel verder. Google levert daarbij de volledige infotainment-software voor de auto’s in plaats van dat de telefoons via een app alleen maar toegang krijgen tot het beeldscherm van de auto.
De samenwerking van Google met de drie automerken was een flinke klap voor het Nederlandse TomTom, dat afgelopen week hard onderuit ging op de beurs. TomTom levert ook infotainment-diensten aan automakers, maar krijgt steeds meer concurrentie van met Google’s Android Auto en Apple CarPlay. In Nederland is Android Auto officieel nog niet in werking, maar veel Nederlandse automobilisten hebben op internet inmiddels een manier gevonden om de app toch voor hun auto geschikt te maken. Handleidingen daarvoor zijn eenvoudig te vinden op diverse websites.

Bron: www.ad.nl

Reacties

  1. Goed nieuws Toyota maakt verbinding met Google en verbetert de auto-industrie met technologie in de 21e eeuw. Goed om te weten dat deze technologische stap van toyota company.

Laat wat van je horen