Toyota is meest bewonderd

Welk automerk is het meest bewonderd? Volgens het gerenommeerde Amerikaanse zakenmagazine Fortune is dat Toyota! Zelfs voor het 3de jaar op rij!

Het bekende Fortune Magazine stelt elk jaar de lijst van ‘World’s Most Admired Companies’ op. Ofwel: een lijst van bedrijven die het meest bewonderd worden. De lijst van 50 ondernemingen is gebaseerd op enquêtes bij bedrijven en ‘peer ratings’ van senior executives, directeuren en bedrijfsanalisten. Dat is een methode waarbij het werk onderworpen wordt aan de kritische blik van een aantal gelijken.

Per onderneming worden 9 onderdelen geëvalueerd. Onderdelen die van belang zijn voor het bedrijfssucces, waaronder:

  • kwaliteit van producten en diensten
  • sociale en ecologische verantwoordelijkheid
  • wereldwijde concurrentievermogen
  • investeringswaarde.

Fortune heeft dit jaar 680 ondernemingen uit 28 landen ondervraagd. In totaal zijn 3.800 executives, directeuren en analisten gevraagd naar hun top 10 van meest bewonderde bedrijven. En wat blijkt? Van alle automerken bewonderen ze Toyota het meest! Supertrots zijn we!

01-Toyota-verkoopt-wereldwijd-ruim-10-miljoen-hybride-autos-

Meer ‘fun to drive’

“We zijn heel trots om van alle automerken wederom het meest bewonderde te zijn”, zegt Jim Lentz, chief executive officer Toyota Motor North America. “We zien de titel als een blijk van waardering voor onze voortdurende verbeteringen en ons continue streven om de verwachtingen van de klant te overtreffen. Toyota loopt voorop als het gaat om toekomstige vervoersoplossingen en wil de wereld veiliger en groener maken. Daarbij willen we consumenten meer ‘fun to drive’ geven.”

www.blog.toyota.nl

Laat wat van je horen