Toyota heeft een hekel aan afval

Toyota doet er alles aan om het afval van de productie van auto’s zo veel mogelijk te beperken. Daar gaan we heel ver in. Kijk maar eens wat Toyota Noord-Amerika doet.  Toyota Noord-Amerika laat de voorruiten van geproduceerde Toyota’s niet langer in grote kartonnen dozen verpakken, maar in plastic. Niet het eerste het beste plastic, maar plastic dat speciaal hiervoor is ontwikkeld. Zodat de ruit tijdens vervoer en opslag niet beschadigt. In de onderstaande korte (Engelstalige) video zie je welke voordelen dat oplevert.

Ook in de Toyota fabriek in Indiana zijn ze goed bezig om afval tot een minimum te beperken. De olie van de staalbewerkingsmachines wordt opgevangen en hergebruikt in machines die de rollen staal bij binnenkomst in de fabriek opdelen in platen staal. Die platen staal gaan vervolgens naar de staalbewerkingsmachines waar ze verwerkt worden tot carrosseriedelen. Hierdoor nam het gebruik van nieuwe olie af met circa 80 procent oftewel ruim 26.000 liter!

2 vliegen in 1 klap
De Toyota fabriek in Kentucky helpt een (flink) handje mee door het methaan van een lokale stortplaats, dat ontstaat door de afbraak van organische afvalstromen, om te zetten in energie. Hiermee vangt de fabriek twee vliegen in één klap. Met de energie kunnen jaarlijks circa 10.000 auto’s geproduceerd worden. En door het methaan, dat schadelijk voor het milieu is, uit het stortgas te onttrekken, verbetert bovendien de lokale luchtkwaliteit met ongeveer 90 procent!

Toyota dealers bijzonder duurzaam
Toyota reduceert ook in Europa afval tot het minimum. Wist je bijvoorbeeld dat ruim 90 procent van de gebruikte accu’s uit onze hybride modellen bij dealers en reparateurs verzameld én gerecycled wordt? En ook in ons eigen landje is Toyota bijzonder duurzaam bezig. Onze dealers dragen bijvoorbeeld het groenste energielabel (A).

Meer zien wat Toyota allemaal doet om het milieu te ontzien? Op onze algemene site leggen we het je haarfijn uit.

Laat wat van je horen