Toyota heeft ‘Beste Autowebsite van het Jaar 2014

Toyota heeft in de categorie Auto’s de Website van het Jaar-verkiezing gewonnen, de grootste online publieksprijs voor de beste website van Nederland. De prestigieuze onderscheiding Beste Website voor Toyota.nl werd gisteravond uitgereikt tijdens een feestelijke awardshow in The Harbour Club Amsterdam.

Door er met de prijs van beste website vandoor te gaan, liet Toyota.nl maar liefst elf andere genomineerde websites in dezelfde categorie achter zich. Menno Damsté, Manager Interactive Communication, nam namens Toyota Nederland de trofee in ontvangst die bij de titel Beste Website in de categorie Auto’s hoort. “De Toyota website is in juni volledig vernieuwd. Ons doel was een website te ontwikkelen die perfect aansluit op de behoefte van de hedendaagse consument. Zowel qua inhoud als gebruikersgemak. Deze publieksprijs is de ultieme bevestiging dat we daarin zijn geslaagd. En daar zijn we uiteraard erg trots op!”

Toyota.nl hoogste kwaliteitsscore
Het Nederlandse publiek kon in de periode van 29 september tot en met 7 november stemmen op hun favoriete website, onderverdeeld in 23 categorieën, waaronder Auto’s. Stemmers beoordeelden sites op onder meer de inhoud, de navigatie en het ontwerp en gaven aan in hoeverre zij de site bij anderen zouden aanbevelen. In totaal werden bijna een miljoen stemmen uitgebracht. De website met de hoogste kwaliteitsscore wint de verkiezing tot Beste Website van het Jaar, in dit geval dus de Toyota website.

Duidelijke navigatiestructuur
De nieuwe Toyota website werd volledig nieuw ontwikkeld op het gebied van design, inhoud en functionaliteit. Dat was nodig om de bezoeker optimaal te kunnen blijven ondersteunen tijdens zijn online oriëntatie naar een nieuwe Toyota. De site heeft een duidelijke navigatiestructuur en alle informatie is zo helder mogelijk beschreven. Veelvuldig gebruik van grote beelden en video laat daarbij werkelijk niets van het design van een model onderbelicht.

Op desktop, laptop, tablet en smartphone
De Toyota die de voorkeur van de bezoeker heeft, is in de car configurator geheel naar wens samen te stellen en van alle kanten te bekijken. Vervolgens kan op eenvoudige wijze een service bij de Toyota dealer geboekt worden, bijvoorbeeld een proefrit. En uiteraard is de website volledig responsive waardoor bezoekers zowel op hun desktop, laptop als tablet en smartphone een optimale ervaring hebben

Bron: Toyota.nl

Laat wat van je horen