Toyota gaat productie Mirai fors opvoeren

De productie van de Mirai wordt in de komende twee jaar verviervoudigd, zo geeft de autobouwer tijdens een presentatie nabij Tokio aan. Het merk wil in 2017 op jaarbasis 3000 stuks bouwen.

Het beoogde productievolume over de komende jaren wordt fors opgevoerd. Voor dit jaar denkt de autobouwer op 700 exemplaren van de waterstof-Mirai uit te komen. De jaarproductie moet komend jaar op 2000 eenheden liggen, terwijl voor 2017 de output op 3000 stuks wordt beraamd. Een hooggeplaatste functionaris laat aan Autovisie weten dat ook na 2017 een grote stap voorwaarts zal worden gezet met de productievolumes. Een jaarvolume van 10.000 eenheden zou al over vijf jaar mogelijk zijn.

Remmende factor

De beperkte productiecapaciteit voor de waterstof-aandrijflijn vormt momenteel een remmende factor. De fabrikant claimt al meer vraag dan auto’s te hebben voor de Mirai. In Japan alleen zijn al binnen enkele maanden 1500 orders getekend. De auto is momenteel alleen in de Verenigde Staten (California) leverbaar, maar komt nog dit jaar in Japan uit, terwijl de verkoop in een select aantal Europese markten wordt opgestart. Nederland zit daar nog niet bij, aangezien er nauwelijks infrastructuur voor het tanken van waterstof is.

Overigens gaat de Mirai in China niet in de verkoop. De door Toyota toegepaste koolstofvezel brandstoftanks voldoen in dat Aziatische land niet aan de overheidseisen. Ginds mag waterstof alleen in stalen tanks worden opgeslagen

bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen