Toyota en Stedin willen meer oplaadpunten en parkeerplaatsen

Toyota-Stedin-Louwman

Stedin – de netbeheerder van gas en elektriciteit in de Randstad rond en in de steden Den Haag, Rotterdam en Utrecht – wil samen met Toyota het rijden met Plug-in Hybride auto’s in Nederland een impuls geven. Dat hebben beide bedrijven gisteren bekend gemaakt tijdens een seminar in het Louwman Museum te Den Haag.

Toyota en Stedin constateren wel dat er in Nederland al veel initiatieven zijn om schoon rijden te bevorderen, maar dat er nog veel drempels zijn die een echte doorbraak belemmeren. Denk daarbij aan het ontbreken van voldoende laadpalen, een gebrek aan parkeerplaatsen die specifiek gereserveerd zijn voor elektrisch aangedreven auto’s en onderling afwijkende overheidsregels. Dit terwijl het aantal auto’s dat (mede) op elektriciteit rijdt de komende jaren zowel in de zakelijke als in de particuliere markt fors zal stijgen.

Het seminar leverde een boeiende discussie op met deelname van een groot aantal burgemeesters en wethouders uit verschillende gemeenten. Diverse gemeenten verklaarden zich desgewenst bereid samen met Stedin en Toyota aan een kort, bondig en concreet voorstel te willen werken om schoon rijden in ons land verder te stimuleren. Stedin en Toyota zullen dit voorstel samen met de betrokken deskundigen en gemeenten in de herfst van 2012 afronden, dat kort daarna wordt aangeboden aan alle gemeenten in Nederland. Toyota heeft de bedoeling een versnelling aan te brengen in het plaatsen van oplaadpunten in gemeenten. Stedin maakt haar netwerk daarvoor geschikt.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen