Toyota en PSA werken samen aan bedrijfswagens 2013

Toyota and PSA hiace 2013

Peugeot/Citroën en Toyota slaan de handen verder ineen. Ditmaal gaat het om bedrijfswagens van het Franse concern die onder de vlag van het Japanse merk geleverd gaan worden, ook in Nederland.

Vanaf het tweede kwartaal van 2013 komt er een Toyota-bedrijfsauto die gebaseerd is op de Peugeot Expert en de Citroën Jumpy, zo meldt het Japanse automerk. De samenwerking omvat ook de ontwikkeling van de volgende generatie van lichte bedrijfsvoertuigen van PSA, waar Toyota ook in zal investeren. De overeenkomst geldt ten minste tot en met het jaar 2020.

De nieuwe Toyota-bedrijfswagens op basis van de PSA-modellen moeten een aanvulling vormen op het huidige aanbod van de Japanners, die de Hiace verkopen voor bedrijfsgebruik. “Het segment voor lichte bedrijfswagens is erg belangrijk voor ons op veel Europese markten”, aldus de CEO van Toyota Motor Europe, Didier Leroy. “Peugeot en Citroën zijn marktleiders op dat gebied, ze genieten een goede reputatie wat betreft kwaliteit en veelzijdigheid.”

De nieuwe samenwerking geldt ook voor de Nederlandse markt, stelt een woordvoerder van Toyota-importeur Louwman & Parqui. “Voor ons is het nieuws ook nog vers, de handtekeningen zijn pas net gezet op corporate niveau.” Het is de bedoeling dat de Toyota-bedrijfswagen op basis van de Expert en de Jumpy ook naar Nederland komt. “We zijn nu druk bezig met plannen,” aldus de woordvoerder

Laat wat van je horen