Toyota en Lexus domineren ANWB TOP10 zuinige auto’s

Toyota en Lexus domineren de TOP10 lijsten met zuinige auto’s van de ANWB en Natuur & Milieu. De hybride modellen van beide merken verbruiken (niet zelden aanmerkelijk) minder benzine dan de concurrentie. De Toyota Yaris Hybrid, Lexus CT 200h en de Lexus IS 300h zijn daardoor elk in hun eigen klasse het meest zuinig.

Absolute koppositie voor Toyota Yaris De Toyota Yaris Hybrid staat bovenaan in de TOP10 zuinige, compacte benzine auto’s en geeft alle concurrenten het nakijken. Dankzij de innovatieve hybride techniek is de Yaris Hybrid in zijn klasse bovendien de enige auto die ook in 2015 aangeschaft kan worden met 14% bijtelling*.

Plek 1 tot en met 4 in het middelgrote segment De hybride Lexus CT 200h is de meest zuinige auto in de klasse ‘benzine middelgroot’, op de voet gevolgd door de Toyota Auris Hybrid (plaats 2), en de veel grotere Toyota Prius Hybrid (plaats 3) en de 7-zitter Prius Wagon Hybrid (plaats 4). Zowel op papier als in de praktijk zet de Lexus CT 200h volgens de ANWB en Natuur & Milieu de maatstaf als het gaat om zuinig rijden.

Lexus IS 300h en GS 300h zuinigste grote auto’s

In het segment ‘benzine groot’ staat de Lexus IS 300h op de eerste plaats, direct gevolgd door de grotere Lexus GS 300h. Beide auto’s hebben met hun 223 pk ruim twee keer zoveel vermogen als de nummer 3 op de lijst, maar zijn desondanks zo zuinig dat ze als enige in hun klasse óók in 2015 nog kunnen worden gekocht met 20% bijtelling*.

Bron: Toyota.nl

Laat wat van je horen