Toyota domineert 8u Bahrein, Bleekemolen en Ten Voorde winnen GTE AM

Toyota heeft met overmacht de 8-uursrace van Bahrein op haar naam geschreven. In de vierde ronde van het FIA World Endurance Championship boekte de Japanse fabrikant een overtuigende 1-2 in de LMP1-klasse. Bij de GTE’s ging de zege in de Pro-klasse na een fraai duel naar Aston Martin, terwijl Jeroen Bleekemolen en Larry ten Voorde samen met derde rijder Ben Keating de sterksten waren in de GTE AM-klasse.

In het vervolg van de race bleek Toyota vooral op het gebied van de betrouwbaarheid ongenaakbaar. Na het incident bij de start liepen de teams van Rebellion en Ginetta namelijk ook nog eens tegen technische problemen aan, waardoor Toyota eenvoudig de race kon controleren.

Na acht uur racen was het uiteindelijk de #7 Toyota TS050 van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez die als eerste de eindstreep passeerde. Sebastien Buemi, Brendon Hartley en Kazuki Nakajima kwamen op een ronde achterstand als tweede aan de finish in de zusterbolide met startnummer 8. Rebellion maakte ondanks de problemen aan het begin van de race het podium compleet met Norman Nato, Bruno Senna en Gustavo Menezes.

Bron:https://www.rtlnieuws.nl//

Laat wat van je horen