Toyota domineert 2013 TÜV Report

Toyota 2013 TUV winnaar betrouwbaarheid

Toyota domineert de 2013 TÜV Report. Het vooraanstaande Duitse keuringsinstituutplaatst niet minder dan 29 Toyota modellen in de Top 50 van meest betrouwbare auto’s. 20 Toyota’s nemen in de verschillende categorieën een Top 10 positie in. De Toyota Prius schittert op de eerste plaats van auto’s tussen de 4 en 5 jaar oud.

Prius weer op 1
In de lijst van meest betrouwbare auto’s tussen de 2 en 3 jaar oud, staan vier Toyota’s: de Prius, Avensis, Yaris en iQ. In de categorie 4 en 5 jaar staat niet alleen de Prius op 1, maar volgen de Auris en Corolla vrijwel direct daarachter op de plaatsen 3 en 4. Wat verder opvalt is dat de Verso en RAV4 modellen – net als de voorgaande jaren – extreem goed presteren in de betrouwbaarheidsstatistieken.

8,1 miljoen controles
Toyota scoort traditiegetrouw veel topnoteringen in de TÜV Reports. Het Duitse keuringsinstituut begon 40 jaar geleden met het bijhouden van het aantal mankementen van alle auto’s die het controleerde. Tussen juli 2011 en juni 2012 liep TÜV 8,1 miljoen auto’s na op mankementen. De bevindingen worden jaarlijks gebundeld en bieden de consument houvast bij het vinden van een betrouwbare auto.

Laat wat van je horen