Toyota dealer het meest duurzaam

Toyota dealers lopen op het gebied van duurzaamheid voorop. Het keiharde bewijs hiervoor is het duurzaam energielabel A dat nagenoeg alle Toyota dealers onlangs hebben ontvangen. 

De Toyota dealers zijn vooralsnog de enige merkdealers in Nederland die een duurzaam energielabel A hebben. We zijn dus best trots. Het energielabel is een initiatief van de Nederlandse Toyota importeur, maar wordt toegekend door een onafhankelijke partij. Het is een vast onderdeel van een op maat gesneden energieprestatieadvies voor utiliteitsbouw. Hiermee kunnen dealers hun duurzaamheidsprestaties nog verder verbeteren. De doelstelling is dat alle Toyota dealers binnenkort het energielabel A dragen.

Toyota_duurzaam - Toyota-blog.nl

Brigitte Bardot
Het initiatief van de Toyota importeur om op zeer grondige wijze naar het vastgoed van dealerbedrijven te kijken én hier maatregelen aan te verbinden, is uniek in Nederland. Het is een bevestiging van het groene karakter dat in het Toyota DNA verweven is. Wist je bijvoorbeeld dat duurzaam bijdragen aan de samenleving al sinds 1934 is opgenomen in de statuten van Toyota? Om een idee te geven hoe lang terug dat is: 1934 is ook het geboortejaar van de inmiddels bijna 80-jarige Franse actrice Brigitte Bardot!

Erkend Duurzaam
Gebouwen – zoals dealerpanden – zijn tijdens de bouw en wanneer ze in gebruik zijn verantwoordelijk voor meer dan 30% van alle CO2-uitstoot. Toyota doet er alles aan om dit percentage sterk te reduceren. En het nu toegekende duurzaam energielabel A is hier een goed voorbeeld van. Het label komt bovenop het ‘Erkend Duurzaam’-certificaat dat de volledige Toyota dealerorganisatie al sinds begin 2011 voert.

Bron: blog.toyota.nl

 

 

Laat wat van je horen