Toyota crossover C-HR is in productie!

Het is officieel: de productie van onze nieuwe compacte crossover is begonnen! Deze Toyota C-HR is het achtste Toyota model dat we in Europa produceren.

De nieuwe Toyota crossover C-HR loopt bij Toyota Motor Manufacturing Turkey van de band. Vandaag – 9 november 2016 – is het officiële startsein gegeven voor de productie van de opvallend gelijnde crossover. Het coupé-design in combinatie met de hoge instap is tamelijk ongekend in het segment.

Meer rijplezier

De crossover is de eerste Toyota op het nieuwe, modulaire platform Toyota New Global Architecture (TNGA) die buiten Japan geproduceerd wordt. Mooie naam, maar wat betekent dat platform voor jou? In elk geval een laag zwaartepunt. En dat levert jou meer rijplezier op, de dynamische rijeigenschappen van een hatchback in combinatie met het comfort van een SUV.

toyota_crossover_chr

Superefficiënte hybride

De Toyota C-HR is ook leverbaar als superefficiënte hybride en daarmee de derde hybride Toyota die in Europa geproduceerd wordt. De Yaris Hybrid loopt namelijk bij Parijs van de band terwijl de Auris en Auris Touring Sports dat in Engeland doen.

Ruim 9,5 miljoen hybride auto’s

Wie hybride zegt, zegt Toyota, aldus Moritaka Yoshida van Toyota Motor Corporation (TMC). “Sinds de introductie van de Prius in 1997 zijn steeds meer consumenten overtuigd van de voordelen van een hybride Toyota, vooral op het gebied van verbruik en milieu. Wereldwijd hebben we al ruim 9,5 miljoen hybride auto’s verkocht!”

toyota_crossover_chr

Goed voor de werkgelegenheid

Terug naar de nieuwe Toyota crossover C-HR. Die is in Turkije goed voor de werkgelegenheid, want we hebben 2.000 nieuwe medewerkers aangenomen. Die moeten ervoor zorgen dat de productie van de Toyota C-HR soepeltjes verloopt. In totaal werken er nu 5.000 mensen, want in Turkije loopt bijvoorbeeld ook de Verso van de band.

Toyota C-HR bij de dealer

De compacte crossovers die in de Turkse Toyota fabriek gemaakt worden, gaan heel Europa over, maar worden uiteindelijk ook naar Amerika en Canada geëxporteerd. Wat jij natuurlijk wil weten, is wanneer de Toyota C-HR bij de Nederlandse Toyota dealer staat. Nou, dat duurt niet lang meer, vanaf vrijdag 25 november staat onze nieuwe crossover in de showroom!

Bron: http://blog.toyota.nl/updates/toyota-crossover-c-hr-is-in-productie/

Laat wat van je horen