Toyota creëert 1.500 nieuwe banen

Toyota fabriek 1500 nieuwe banen 2012

AMSTERDAM – Toyota heeft 100 miljoen pond (ruim 116 miljoen euro) geïnvesteerd in het ontwikkelen en produceren van een nieuwe hatchback. Die investering resulteert in 1.500 nieuwe banen in de Engelse fabriek in Burnaston, Derbyshire.

De opvolger van de huidige Toyota Auris zal exclusief in de fabriek worden gebouwd voor de Europese markt. De hatchbacks die uit de fabriek zullen rollen krijgen een benzine- of dieselmotor onder de motorkap. De tweede generatie Auris zal tevens weer als hybride geleverd worden. De opvolger van de Corolla sedan zal in Turkije worden gebouwd. Op het moment wordt in de fabriek in Turkije de Verso in elkaar gezet en enkele componenten van de huidige Auris.

Na 2012

 

In de eerste fase, medio 2012, wil het Japanse merk 500 nieuwe werknemers werven. In twee jaar tijd moet dat aantal gestegen zijn naar 1.500. De productie van de nieuwe C-segment auto zal niet in die periode starten. “Voor het inwerken van nieuw personeel neemt Toyota de tijd”, wist de woordvoerder van Toyota aan Autovisie te vertellen. De nieuwe compacte middenklasser staat niet gepland voor 2012.

Op het moment bouwt Toyota alleen de Avensis sedan en stationwagon in de Engelse faciliteit. Met de bouw van de nieuwe Auris zal de export vanuit Engeland nog meer gaan stijgen, nu wordt 85% van de Toyota-producten geëxporteerd naar de rest van Europa en andere werelddelen.

Bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen