Toyota Corolla ook met bepantsering

In de categorie ‘opmerkelijk nieuws’ speelt vandaag de Corolla Sedan de hoofdrol. De Braziliaanse tak van Toyota levert de auto indien gewenst namelijk met bepantsering!

Toyota’s jongste generatie Corolla wordt momenteel uitgerold in Zuid-Amerika, en de Braziliaanse afdeling van Toyota komt direct met een opmerkelijke optie. In samenwerking met de lokale ondernemingen Inbra Blindados en Evolution Blindagens wordt de Corolla Sedan er namelijk doodleuk met bepantsering geleverd. Indien gewenst, uiteraard.

De lokale Toyota-importeur verklaart dat het de twee genoemde bedrijven na uitvoerig testwerk heeft gekozen uit een lijst met 23 potentiële leveranciers. Volgens Toyota zou de lokale Toyota-dealer na het bestellen van de Corolla de bepantsering aan kunnen laten brengen, iets waar je als consument wel tot dertig dagen op moet wachten. De Corolla Sedan is tegen een meerprijs van omgerekend € 1.275 te voorzien van 2,1 centimeter dik kogelbestendig glas en ook het plaatwerk is te bepantseren. In welke mate het gewicht van de Corolla toeneemt, vermeldt Toyota niet.

Wie de bepantsering bestelt, hoeft niet bang te zijn voor zijn garantievoorwaarden, Toyota do Brasil geeft lokaal gewoon vijf jaar garantie op de Corolla Sedan.

Bron:autoweek.nl

Laat wat van je horen