Toyota Corolla meest verkochte auto

Toyota Corolla 1977

De Toyota Corolla is niet alleen de meest verkochte auto van 2011 maar ook van alle tijden. Sinds de eerste generatie Corolla’s in 1966 van de band rolde, zijn er niet minder dan 37,5 miljoen exemplaren van dat model verkocht.

Slimme koppen hebben berekend dat er daarmee in al die jaren elke 40 seconde een nieuwe Corolla bij een dealer is weggereden. De Corolla is inmiddels ook al toe aan zijn tiende generatie en wordt tegenwoordig behalve in Japan zelf ook in dertien andere landen ter wereld gebouwd. Voorheen hoorde daar ook de Verenigde Staten bij maar daar heeft Toyota de productie van de Corolla twee jaar geleden stil gezet.

Met z’n 37,5 miljoen heeft het Japanse model inmiddels de F-serie van Ford ruim ingehaald. Bij dat al uit 1948 daterende maar nog altijd gevoerde model staat de teller rond de 35 miljoen waarmee die F-serie wel de best verkochte ‘truck’ blijft. Derde op de lijst is een veel jonger model, de VW Golf die voor het eerst in 1974 op de weg kwam en inmiddels 27,5 miljoen keer is verkocht. Opvallend genoeg komt één van de bekende succesnummers, de VW Kever, met 23,5 miljoen pas op de vierde plaats. Dat is dan wel één van de oudste modellen op de lijst, want de traditionele Kever werd gebouwd van 1933 tot 2003, zeventig jaren lang dus.

Bron en tekst : automobielmanagement.nl

Reacties

  1. Leuk artikel, maar de auto is een Publica 1000 (voorloper Starlet en Yaris)

Laat wat van je horen