Toyota Connected breidt uit naar Europa

Europese start-up in Londen ontwikkelt mobiliteitsproducten en -services van de toekomst.

 

Toyota heeft Toyota Connected Europe opgericht. De nieuwe start-up is gevestigd in Londen en ontwikkelt technologie gedreven mobiliteitsoplossingen. Hiermee profileert Toyota zich meer en meer als een wereldwijde aanbieder van mobiliteit die verder gaat dan de populaire Toyota modellen alleen.

Met de nieuwe start-up wil Toyota het groeiende aantal mobiliteitsactiviteiten in Europa ondersteunen met op maat gemaakte producten en services die voldoen aan specifieke vragen vanuit de markt. De start-up is een uitbreiding van Toyota Connected, een dergelijke Toyota onderneming die wereldwijd opereert. De Europese uitbreiding onderstreept de significante verandering die de auto-industrie momenteel doormaakt, aangevoerd door kunstmatige intelligentie, autonoom rijden en connected services.
Wereldwijd mobiliteitsbedrijf

“De start-up is de volgende stap in de continue groei van Toyota als wereldwijd mobiliteitsbedrijf”, aldus CEO Agustin Martin van Toyota Connected Europe. “In Europa worden nieuwe benaderingen van mobiliteit in hoog tempo aanvaardt. We zijn verheugd om in het kader hiervan technologie gedreven mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen voor consumenten in heel Europa.”

Veranderende vraag naar mobiliteit

“De start-up is het bewijs dat Toyota de veranderende vraag naar mobiliteit serieus neemt”, vult voorzitter Zack Hicks van Toyota Connected Europe aan. “We verheugen ons erop om samen met onder meer Toyota Motor Europe de ervaring van de bestuurder en passagiers verder te verbeteren met geweldige producten en services.”

Toyota Connected Europe is gevestigd in Londen omdat juist in de Britse hoofdstad veel data scientists, engineers en softwareontwikkelaars zitten. Bij de start-up komen uiteindelijk tussen de 35 en 50 van deze werknemers te werken. Met de oprichting is een investering gemoeid van ongeveer vijf miljoen euro. 

De start-up maakt gebruik van het Mobility Services Platform (MSPF) van Toyota. Een cloudbased digitaal systeem dat tools aanbiedt die nodig zijn om mobiliteitsoplossingen zoals autodelen en afleveringen op afstand mogelijk te maken.”

e-Palette, autonoom rijdend voertuig

Toyota Connected heeft reeds mobiliteitsservices ontwikkeld en geïntroduceerd met gerenommeerde partners als de Avis Budget Group (autoverhuur), webwinkel Amazon, Pizza Hut en Uber (online bemiddelaar personenvervoer). Een voorbeeld is de e-Palette, een volledig elektrisch en autonoom rijdend voertuig dat flexibel inzetbaar is.

 

 

Laat wat van je horen