Toyota checkt schakelaar ruitbediening

Rij je in een Toyota Yaris, Urban Cruiser, Corolla, Auris, RAV4 of Camry? Dan bestaat de kans dat je auto wordt terug geroepen naar de Toyota dealer. De terugroepactie betreft de schakelaar van de elektrische ruitbediening. Tja wij denken is dit nu nodig? Beetje overdreven voor dit soort oude modellen. Ach Toyota neemt de kwaliteit zeer hoog op. Kunnen andere nog wat van leren.

Wat kan er aan de hand zijn? Doordat het smeervet in de schakelaar tijdens het productieproces mogelijk niet correct is aangebracht, kan dit – indien vocht in de schakelaar komt – eventueel leiden tot het niet goed functioneren van de elektrische ruitbediening.

De schakelaar bevindt zich in de deur aan de bestuurderszijde en bedient de ramen van de bestuurder en zijn passagiers. Het gaat om in totaal 31.490 auto’s van het type Yaris, Urban Cruiser, Corolla, Auris, RAV4 en Camry uit de productieperiode 2005-2009.

Hoe weet je of jouw Toyota terug naar de dealer moet? Antwoord: dan ontvang je binnenkort bericht van je Toyota dealer. De kosten van de aanpassing zijn uiteraard voor ons.

Dat jij tevreden bent, vinden we enorm belangrijk bij Toyota. Vandaar dat we terugroepacties in gang zetten als er ook maar iets met je auto zou kunnen gebeuren wat jou minder tevreden maakt.

bron: mede> blog.toyota.nl

Reacties

  1. Toyota is een van de weinige die dit zo netjes doet. Volkswagen is ontstaan door de nazis en je ziet dat ze met de diesel weer en nazi streek flikken. Ga zo door Toyota, eerlijkheid en kwaliteit wint altijd

Laat wat van je horen