TOYOTA CAMRY ÉN AVALON NU OOK MET VIERWIELAANDRIJVING

Toyota heeft nieuwe versies van zowel de Camry als de Avalon gepresenteerd. De twee sedans zijn voortaan met vierwielaandrijving te krijgen. Naar Europa komt het nieuwe tweetal in geen geval.

 
Dat de vierwielaangedreven versie van de Avalon niet naar Europa komt, is gezien de afwezigheid van het model in ons werelddel natuurlijk volkomen logisch. Toyota verkoopt de Camry wél op ons continent en dat de nieuwe vierwielaangedreven versie van dit model niet naar ons land komt, is jammer, maar niet onoverkomelijk. Eerder presenteerde Toyota namelijk een vierwielaangedreven versie van de Prius, een auto die ook buiten de Europese grenzen wordt gehouden. Voor de Amerikaanse markt is met name de vierwielaangedreven Camry wél interessant. Hoewel de Camry – als we pick-ups als de Ford F-150 en Chevrolet Silverado buiten beschouwing laten – zijn titel ‘best verkochte personenauto van de Verenigde Staten’ af heeft moeten staan aan de RAV4 én aan de Nissan Rogue en Honda CR-V, was de sedan met 343.439 verkochte exemplaren alsnog goed voor een vierde plek in de verkooplijsten. Deze nieuwe vierwielaangedreven variant zou, net als de vierwielaangedreven versie van de Avalon, best eens extra klanten kunnen trekken.

Het is voor het eerst sinds 1991 dat Toyota een vierwielaangedreven versie van de Camry (AllTrac) voert. De Avalon, waarvan de eerste generatie in 1994 verscheen, is nooit eerder met vierwielaandrijving geleverd. De AWD-versies zijn specifiek voor de Noord-Amerikaanse markt ontwikkeld en worden alleen daar verkocht. Het AWD-systeem is afkomstig van de RAV4 en is daarmee uitgebreider dan het systeem dat optioneel op de Noord-Amerikaanse Prius leverbaar is. Als de omstandigheden er niet naar vragen, is het nieuwe tweetal overigens puur voorwielaangedreven. Wél zijn ze zo’n 75 kilo zwaarder dan hun voorwielaangedreven broertjes.

Bron: Autoweek.nl

 

Laat wat van je horen