Toyota bouwt bestelauto’s in PSA-fabriek Sevelnord

Hino concept Hiace 2017?

Nieuwe bedrijfswagens?? Echt? Toyota gaat bestelauto’s bouwen in de Sevelnord-fabriek van Peugeot Citroen bij Valenciennes. Het Japanse merk zal daarmee de plaats innemen van Fiat, de huidige partner van PSA, dat de samenwerking in Sevelnord in 2017 wil opzeggen.

Tenminste, dat heeft president Nicolas Sarkozy meegedeeld aan een lokale krant. Sarkozy is er in zijn verkiezingscampagne alles aan gelegen de werkgelegenheid in de industrie en zeker in de autofabrieken te behouden en komt dan ook graag persoonlijk met dit soort aankondigingen. Topman Philippe Varin van PSA had begin dit jaar zelf al meegedeeld op zoek te zijn naar een nieuwe partner voor het uitgebreide fabriekscomplex in het noorden van Frankrijk.

Sevelnord, waar 2,8 duizend mensen werken, maakt nu onder meer de Peugeot Expert, Citroën Jumpy en Fiat Scudo. Het Italiaanse merk neemt daarbij ongeveer een vijfde van de totale productie voor zijn rekening. In het kader van de beperking van de productie staat overigens ook de toekomst van een andere fabriek van PSA, die in Aulnay-sous-Bois, op het spel. Beslissingen daarover worden pas genomen als de presidentsverkiezingen begin mei helemaal achter de rug zijn.

Bron en tekst: automobielmanagement.nl

Laat wat van je horen