Toyota boekt wereldwijd verkooprecord

Via Autoweek: Toyota heeft in maart wereldwijd een recordaantal auto’s verkocht, ondanks de coronacrisis en de chiptekorten waarmee de wereldwijde auto-industrie kampt.

De verkopen van Toyota stegen ten opzichte van maart vorig jaar met 44 procent naar 982.912 voertuigen. Vooral in China en Noord-Amerika liepen de verkopen erg goed, nu de economie aan het herstellen is van de coronacrisis en mensen weer meer nieuwe auto’s kopen. Inclusief de dochtermerken Daihatsu en Hino dikte de verkoop van Toyota aan naar bijna 1,1 miljoen voertuigen.

De productie steeg in maart met 32 procent vergeleken met een jaar eerder, toen Toyota vanwege de coronapandemie fabrieken noodgedwongen moest stilleggen. Het bedrijf legde eerder dit jaar ook nog verschillende productielijnen tijdelijk stil vanwege het chiptekort, maar dat zorgde dus niet voor een grote daling van de productiecapaciteit.

Over het eerste kwartaal gezien kwamen de totale verkopen uit op ruim 2,7 miljoen voertuigen, 16,9 procent meer dan in diezelfde periode vorig jaar. Vooral de verkopen van het merk Toyota zijn voor de groei verantwoordelijk, die stegen met 19,1 procent. Daihatsu verkocht juist 1,9 procent minder auto’s.

Europa

Eerder werd al bekend dat het eerste kwartaal van 2021 voor Toyota vooral in Europa ook erg goed is verlopen. Er werden 287.678 Toyota’s verkocht in Europa in het afgelopen kwartaal, 6 procent meer dan vorig jaar in Q1 en tevens goed voor een recordhoog marktaandeel van 6,6 procent.

Bron tekst en foto: www.autoweek.nl

Laat wat van je horen