Thomas Laurent reserverijder van Toyota LMP1-team

28 mei 2019 – Thomas Laurent is de nieuwe test- en reserverijder van het Toyota WEC LMP1-team. De 21-jarige Fransman zal het team bijstaan voor het seizoen 2019-2020.

Laurent staat al jaren bekend als groot talent. Hij won in 2017 de 24 uur van Le Mans in de LMP2-klasse als teamgenoot van Ho-Pin Tung met het Jackie Chan DC Racing Team en stond dat jaar ook op het algemene podium.

Laurent mocht eind dat jaar al een keertje met de Toyota testen bij de rookietest in Bahrein en kon het in Keulen gevestigde team ook daar overtuigen. “Het is een eer om een officiële rijder te worden van Toyota Gazoo Racing en voor het eerst in mijn carrière bij een fabrieksteam te komen. Mijn focus op dit moment is om het huidige WEC-seizoen succesvol af te sluiten in Le Mans, maar ik kijk er natuurlijk al naar uit om weer met de TS050 Hybrid te rijden en deel uit te maken van het kampioenenteam.

Toyota heeft voor volgend seizoen ook al Brendon Hartley aangetrokken. De Le Mans-winnaar en wereldkampioen vervangt Fernando Alonso, die na de komende 24 uur van Le Mans vertrekt. De ex-Toro Rosso-rijder mocht onlangs al een eerste keer met de Toyota testen op Spa-Francorchamps.

Bron: gpupdate.net

Laat wat van je horen