TeamNL rijdt Toyota!

We zijn 2017 sportief begonnen! We werken wereldwijd samen met het International Olympic Committee (IOC). Het eerste resultaat in Nederland was de overhandiging van 50 Toyota’s aan de olympische en paralympische sporters van TeamNL!

We voorzien alle sporters van TeamNL in samenwerking met NOC*NSF van een Toyota. De eerste 50 (AYGO en Yaris Hybrid) werden onlangs met blije gezichten in ontvangst genomen door evenzoveel olympische en paralympische sporters. Dit gebeurde op Sportcentrum Papendal waar ze trainen. Het Toyota blog was aanwezig bij de feestelijke uitreiking en sprak met enkele enthousiaste sporters.

maaike_head

De Toyota´s van TeamNL zijn te herkennen aan de stickers op de zijkant. Olympisch kampioene Maaike Head poseert trots naast haar nieuwe AYGO.

Roeister Maaike Head, olympisch kampioene op de zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro: “Een mooi racebakkie! Absoluut heel erg blij mee. Ik vind de voorkant vooral heel leuk; zo met dat donkere kruis erdoorheen. Heel speels. En er past een racefiets voor het trainen achterin, dus dan vind ik het helemaal prima. We trainen ook buiten Amsterdam en dat is niet allemaal met het openbaar vervoer te doen; dat kost veel te veel tijd.”

sanne_wevers

Turnster en olympisch kampioene Sanne Wevers vol trots naar haar AYGO.

Turnster Sanne Wevers, olympisch kampioene evenwichtsbalk op de zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro: “Super, ik ben er echt heel blij mee! Ik heb een tijdje zonder auto gezeten, maar nu ik weer een autootje mag hebben, is dat supergaaf. Een mooi touchscreen en zo, het ziet er echt goed uit. Vooral voor de flexibiliteit is het ideaal om een auto te hebben; het ov leert gewoon dat je daar niet afhankelijk van wilt zijn; de reistijd is gewoon veel te lang.” 

marit_bouwmeester

Olympisch kampioene Marit Bouwmeester is blij met haar Yaris Hybrid.

Zeilster Marit Bouwmeester, olympisch kampioen op de zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro: “Ja, gaaf, heel leuk! Ik ben ook heel blij dat Toyota het zo snel heeft kunnen regelen. Ik kan weer vrolijk al mijn trainingen af. Een auto gaat mij sowieso helpen. Als sporter ben je zo afhankelijk van je auto, elke dag naar trainingen en zo. Ik ga er vol trots in rijden!”

laura_aarts

Laura Aarts neemt de sleutel van haar nieuwe AYGO in ontvangst.

Waterpoloër Laura Aarts: “Leuk autootje! Ben heel benieuwd om erin te gaan rijden. Ik vind hem heel mooi, heel sportieve look. En ik vind wit wel een heel mooie kleur; komt lekker sportief over. Een auto is voor mij heel belangrijk. We trainen op een plek in Zeist en die is met openbaar vervoer best wel lastig te bereiken. Een auto is dan wel heel handig, een hele opluchting!”

kelly_van_zon

Paralympisch kampioene Kelly van Zon vindt de Yaris supermooi.

Tafeltennisser Kelly van Zon, paralympisch kampioene enkelspel in 2012 en 2016: “Een auto is superfijn, want als je die niet hebt, ben je gewoon wat beperkter. En het is ontzettend fijn om zo naar al je trainingen en toernooien te kunnen rijden. Ik vind mijn Yaris echt supermooi. De goeie kleur en sportief.”  

Handbiker Johan Reekers“Fantastich, hier ga ik het mee doen. Ziet er strak uit. Wat wil je, een splinternieuwe auto. Maar die heb ik ook nodig voor de sport, om kilometers te maken naar het buitenland en trainingsfaciliteiten. Komt helemaal goed! En ik dacht eerst dat ik een stekker nodig had, maar dat blijkt gelukkig helemaal niet nodig.” 

teamnl_toyota

‘Kaizen’

Namens Toyota Nederland was general manager marketing Willem Verschuur bij de overhandiging aanwezig. “De Toyota organisatie is gefocust op ‘Kaizen’; dat is Japans voor continue verbetering en ook jezelf uitdagen. De lat hoger leggen. Challenge! Zo focust Toyota telkens op schonere vormen van mobiliteit. Continue verbetering en uitdaging is ook de rode draad voor elke olympische sporter. Dag in, dag uit. We zijn daarom enorm blij met het sponsorschap dat we samen met NOC*NSF aangaan. We kijken uit naar een plezierige samenwerking waarbij mobiliteit voor de sporters echt centraal staat, door ze te voorzien van onder meer schone hybride Toyota’s. Op weg naar dat ene doel.”

bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen