Tank géén Blue One 95 (UPDATE per 11/03)

UPDATE van Toyota.nl: Toyota Motor Corporation heeft Blue One 95 van Argos Oil (inmiddels ook te koop bij Haan tankstations) onderzocht. Toyota adviseert om deze nieuwe brandstof NIET te tanken.

 

Hoe veilig is Blue One 95 van Argos Oil?

Nederland heeft er een nieuwe brandstof bij: Blue One 95. Goedkoper dan een liter ongelood en nog schoner ook, wordt beweerd; dat lijkt een win-winsituatie. Blue One 95 is dan ook aan een opmars bezig. Het kan al bij meer dan 70 tankstations in Nederland worden getankt. Toyota adviseert je echter om je auto nog niet met Blue One 95 vol te gooien. Wat de gevolgen van rijden op deze brandstof voor je Toyota  zijn, is namelijk nog niet duidelijk. Hoe veilig is Blue One 95 van Argos Oil, dat ook bij Haan tankstations wordt aangeboden?

Blue One 95 bestaat voor 15% uit natte ethanol . Deze ethanol is afkomstig van suikerriet en wordt toegepast om brandstoffen duurzamer te maken. Argos Oil , dat Blue One 95 sinds november vorig jaar op de Nederlandse markt brengt, claimt dat alle benzineauto’s vanaf bouwjaar 2001 probleemloos vooruit kunnen op deze brandstof.

Lange termijn-tests met deze mix zijn nog niet uitgevoerd. Omdat er meer ethanol in deze brandstof zit dan de Europese specificaties voor benzine (EN228) aangeven, sluiten we niet uit dat er schade kan ontstaan  aan bijvoorbeeld rubberen slangen in je auto. Ook zou het corrosie kunnen veroorzaken bij aluminium onderdelen. Vooral oudere modellen zijn hier gevoelig voor.

Toyota Motor Corporation gaat uitgebreid onderzoeken hoe zowel de oudere als de nieuwe modellen op deze brandstof reageren. Toyota adviseert je daarom voorlopig Euro 95 of Euro 98 te blijven tanken. Wanneer er meer bekend is over het gebruik van Blue One 95 in de Toyota-modellen, zullen we dat met je delen.

Meer info via Toyota Nederland > blog.toyota.nl

Laat wat van je horen