Samsung en Toyota gaan met elkaar…

Toyota-Samsung-1-art

Als bedrijven zoals Samsung en Toyota met elkaar samen gaan werken, weet je al van tevoren dat er iets moois ontstaat. En ja hoor, tijdens de Mobile World Congress werd niet alleen de nieuwe Samsung Galaxy Beam gepresenteerd, maar werd ook meteen duidelijk dat de twee fabrikanten iets heel bijzonders hebben ontwikkeld.

Heb je altijd al willen praten tegen je auto, en dat je nog antwoord krijgt ook? Die mogelijkheid komt steeds dichterbij. Autogigant Toyota en Androidgigant Samsung zijn een samenwerkingsverband aangegaan om de connectiviteit tussen auto en bestuurder naar een geheel nieuw niveau te tillen.

Met een nieuwe app, die onderdeel uitmaakt van Samsung’s Car Mode Application, kun je met je Samsung smartphone contact maken met het infotainmentsysteem dat in de Toyota is geïntegreerd. Op zich is dat niet heel bijzonder, maar nu. De app maakt het mogelijk om via spraakbesturing muziek en informatie uit te wisselen, navigatiefuncties te bedienen of zelfs sms-berichten te versturen en laten voorlezen. Informatie opzoeken wordt een fluitje van een cent. Je roept gewoon tegen je auto naar welk restaurant je wilt, en via de smartphone navigeert hij je er zo naar toe. O ja, je zou bijna vergeten dat je ook gewoon handsfree kunt bellen.

De nieuwe technologie die Samsung tijdens Mobile World Congress heeft gedemonstreerd, is niet alleen voor de show. Er wordt hard gewerkt om de uitbreiding van de zogenoemde Car Mode Application in de toekomst op de markt te brengen. Volgens beide partijen gaat het hier niet alleen om revolutionaire technologie, maar ook om het verhogen van de verkeersveiligheid. Rijden we binnenkort allemaal in een pratende Knight Rider? De tijd zal het leren.

Bron blog.toyota.nl

Reacties

  1. Is deze (Samsung) app medio dit jaaar te installeren op de (nieuwe) Touch Pro in de Prius Wagon ?

Laat wat van je horen