Pieter van der Velden vertrekt bij Louwman & Parqui

Hij was sinds 2006 algemeen directeur bij de Toyota- en Lexus-importeur. Zijn taken worden waargenomen door Eric Louwman, die president is bij Louwman & Parqui en Louwman Group. Van der Velden vertrekt in goed overleg, aldus het bedrijf.

“Pieter heeft zich de afgelopen tien jaar met veel drive en passie ingezet voor Louwman & Parqui en daarvoor bedanken we hem hartelijk”, zegt Eric Louwman in een verklaring. Het bedrijf neemt afscheid van Van der Velden, die in 2006 overkwam van Alfa Romeo Nederland, omdat “het snel veranderende speelveld in de autobranche vraagt om een andere vorm van leiderschap om toekomstige ontwikkelingen het hoofd te bieden.”

Van der Velden kijkt met plezier terug op zijn directeurschap: “Het automotive ondernemerschap in combinatie met de grote mate van betrokkenheid van de aandeelhouders, de medewerkers en de dealerorganisaties voor de merken Toyota en Lexus, hebben mij altijd enorm geïnspireerd. Ik zal de dynamiek van de branche missen, maar kijk uit naar andere mogelijkheden die op mijn pad komen.”

Toyota heeft enkele moeilijkere jaren achter de rug in Nederland. Het marktaandeel liep terug van 6,9 procent in 2013 naar 4,4 procent dit jaar. In Europa is het marktaandeel van Toyota 4,1 procent.

Bron: automotive-management.nl

Laat wat van je horen