Onderzoekers: ‘Geen fout in gaspedalen Toyota’

Grote vreugde bij Toyota: uit een langlopend onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Transport is gebleken dat de een defect aan het gaspedaal niet de oorzaak was van een serie ongelukken in de Verenigde Staten met auto’s van het Japanse merk.
“Er is geen elektromagnetische reden voor de onverwachte acceleratie die de gecrashte Toyota’s tentoon spreiden,” meldt Ray LaHood, staatssecretaris van Transport in de Verenigde Staten in een statement.
De Amerikaanse overheid heeft maar liefst tien maanden lang onderzocht hoe de Amerikaanse ongelukken met Toyota’s konden plaatsvinden. Met behulp van onderzoekers van de NASA keek de Amerikaanse overheid naar het motormanagement, de remmen en de vloermatten van negen auto’s die onder de problemen gebukt zouden gaan.
Steve St.Angelo, Quality Officer voor Toyota in de Verenigde Staten, reageerde uitgelaten op het nieuws: “We hopen dat de conclusie van dit onafhankelijke onderzoek de speculatie over vermeende onveiligheid van onze auto’s stopt. Dit onderzoek moet het consumentenvertrouwen in auto’s van Toyota en Lexus vergroten.”
Sinds de problemen eind 2009 startten, heeft Toyota wereldwijd vijf miljoen auto’s teruggeroepen om de vloermat bij het gaspedaal te vervangen. In vier miljoen auto’s werd het gaspedaal vervangen.
Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen