Nieuw soort raamstickers volgens Toyota

Raamstickers Toyota

Via blog.toyota.nl > Regelmatig zie je ze rondrijden: auto’s met felgekleurde plastic raamstickers van Nijntje, circusfiguren of boerderijdieren. Leuk voor de kinderen, maar de plaatjes gaan de achterbank vaak al snel vervelen. En wat doe je dan om de Route du Soleil te overleven?

Toyota Window to the World - Inzoomen

Toyota heeft daar een passend antwoord op. Sterker: grote kans dat je straks zelf op de achterbank wilt zitten. We noemen het ‘Window to the World’. En dat kun je redelijk letterlijk nemen. Je raam wordt namelijk het een interactief venster naar de buitenwereld. Door gebruik te maken van ‘augmented reality’ krijgen passagiers (op commando) bijvoorbeeld doorlopend informatie te zien over het voorbij trekkende landschap of bijzondere gebouwen langs de weg. Zie het als een Capitool reisgids op je autoruit.

Daarnaast kun je met de vinger tekeningen maken op het autoraam, die vervolgens visueel versmelt met het beeld aan de andere kant van het glas. Inderdaad: fantasie wordt werkelijkheid.
Toyota Window to the World - Taal leren
En er zijn nog veel meer mogelijkheden met de nieuwe technologie! Wat te denken van inzoomen op objecten buiten de auto? Of het automatisch vertalen van woorden op borden, gebouwen en andere punten? Dé manier om Spaans, Frans of welke andere taal te leren. Of om kinderen spelenderwijs Nederlands te leren. Ook kan Window to the World razendsnel uitrekenen hoeveel meter je van bijvoorbeeld een boom, vliegtuig of gebouw af bent.
Toyota Window to the World - Afstand meten
De vraag is hoe lang het duurt tot deze technologie beschikbaar komt. Minder lang dan je denkt. We hebben deze week al twee werkende prototypes laten zien op een beurs in Brussel. Binnenkort dus in jouw Toyota?

Bron: tekst en afbeeldingen blog.toyota.nl

Laat wat van je horen