Nieuw airbag onderdeel voor 9 tot 12 jaar oude Toyota’s

Toyota is door een toeleverancier gevraagd om een onderdeel van een specifiek type passagiersairbag te vervangen. Als je een Camry, Picnic, Avensis Verso, Corolla, Yaris of Avensis rijdt die is gebouwd tussen november 2000 en maart 2004, ontvang je daarom van ons binnenkort een brief waarin we je zullen uitnodigen voor een check en eventuele vervanging.

Tja is dit nu weer nodig deze overdreven super service….? (reactie toyotablog.nl)

De toeleverancier van het onderdeel geeft namelijk aan dat het airbagmechanisme bij een aanrijding mogelijk niet optimaal functioneert. In dat geval zou de airbag van de bijrijder zich niet volledig opblazen. Er zijn wereldwijd vijf meldingen bekend*: 3 uit Japan en 2 uit de Verenigde Staten. Hierbij liep overigens geen enkele passagier letsel op. In Europa zijn geen meldingen bekend.

Nederlandse situatie
In Nederland moeten 20.000 auto’s naar de garage. Het gaat alleen om de Avensis Verso, Picnic, Camry, Yaris, Corolla en Avensis die tussen november 2000 en maart 2004 geproduceerd zijn. Andere modellen of auto’s die eerder dan wel later zijn gebouwd, vallen buiten deze aankondiging.

Kosteloze controle en vervanging bij Toyota dealer
De Toyota dealer kan bij inspectie zien of het gemonteerde airbagmechanisme van het type is dat vervangen moet worden. Als dat het geval is, wordt deze direct vernieuwd. Voor de controle en eventuele vervanging worden vanzelfsprekend geen kosten in rekening gebracht.

Persoonlijk bericht voor eigenaar
Alle eigenaars van een betrokken auto ontvangen van ons persoonlijk bericht. In die brief staan de vervolgstappen duidelijk uitgelegd.

* Het gaat daarbij niet noodzakelijkerwijs om meldingen van Toyota-rijders alleen. Het airbagmechanisme is door verschillende autofabrikanten gebruikt.  

Toyota Avensis VersoToyota AvensisToyota CamryToyota CorollaToyota PicnicToyota Yaris

 

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen