Mogelijk Toyota-motoren in Aston Martins

VLN-Aston-Martin-Toyota-swap

AMSTERDAM –  Aston Martin-baas Ulrich Bez wil graag motoren van Toyota gebruiken. Naast de Cygnet, die Aston bouwt op basis van de Toyota IQ, heeft de Britse sportautobouwer interesse in meer spullen van de Japanners.

Het is niet zeker over welke motoren het gaat. Tegenover Autovisie zegt een bron: “Het gaat om de grootste motoren uit de Lexus-modellen, de V8 en V10”. Aston Martin zelf wilde geen commentaar geven.

Met het oog op het terugbrengen van de CO2-uitstoot heeft Bez al laten weten open te staan voor kleinere motoren. “Zolang het de exclusiviteit niet ondermijnt. We moeten speciaal blijven.”

Ondanks dat de uitstoot van Aston Martins in de afgelopen zes jaar met 25 procent is teruggebracht, is er nog veel werk te doen, zo vertelt Ulrich Bez in een interview met AutoCar. “Het werk is nog niet klaar. Vier- of zelfs driecilinders zijn mogelijk. Als de tijdsgeest een zescilinder eist, dan gaan we daar naar kijken.”

Momenteel heeft Aston Martin vooral V8- en V12-motoren in het programma. Alleen de Cygnet stadsauto moet het met een viercilinder doen.

Bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen