Toyota en Microsoft komen met autosysteem

microsoft toyota

Yes eindelijk wat meer informatie over Microsoft en Toyota. Via blog.toyota kwamen we dit bericht tegen > Vanuit je Toyota alvast de verwarming thuis aanzetten en meteen even je favoriete muziek naar de auto streamen. Of vanuit je luie stoel thuis (laten) bepalen wanneer je Plug-in Prius moet worden opgeladen? Of alvast de airco programmeren zodat je over een half uur in een koele auto stapt? Binnenkort kan het.

Microsoft en Toyota Motor Corporation (TMC) bouwen namelijk gezamenlijk een telematicaplatform dat dit soort zaken mogelijk gaat maken, zo hebben ze gisteravond laat aangekondigd. Al in 2012 zal deze telematica voor het eerst worden aangeboden in twee nieuwe modellen van Toyota: de volledig elektrische iQ en de Plug-in Hybrid Vehicle; de Prius-met-stekker.

Als onderdeel van het partnership, investeren Microsoft en Toyota beide ongeveer twaalf miljoen dollar en zullen ze gezamenlijk bijdragen aan de ontwikkeling van telematicatoepassingen op het Windows Azure-platform.

Toyota voert al geruime tijd tests uit met smart grid-technologie. Volgens Toyota is zo’n ‘slim energienetwerk’ nodig om te komen tot een samenleving met minimale CO₂-uitstoot door efficiënt energiegebruik. Daarom draait Toyota in Japan een pilotproject met het Toyota Smart Center-programma. Dat programma is erop gericht om auto’s en huishoudens met elkaar te ‘verbinden’ zodat ze hun energiegebruik op elkaar afstemmen en dus zo optimaal mogelijk regelen

Bron: Blog.toyota.nl

Reacties

 1. berger zegt

  Las dit op automobiel>>

  Toyota en Microsoft komen met een nieuw autosysteem om muziek te streamen, informatie op te vragen en het accuniveau in de gaten te houden.

  Het systeem is gebaseerd op Microsoft’s cloud-computing project Azure en wordt vanaf volgend jaar in Toyota’s elektrische auto’s en plug-in hybrids verwacht.

  De software vertoont gelijkenissen met bijvoorbeeld OnStar van General Motors en zal functies bevatten als draadloze data-overdracht, GPS en het afspelen van multimediabestanden. Daarnaast wordt natuurlijk aandacht besteed aan verkeersveiligheid.

  Het project is een eerste stap in de samenwerking tussen de Amerikaanse softwaregigant en het Japanse autoconcern. Zelf komt Toyota eerder dit jaar al met een eigen systeem om auto’s via smartphones met het internet te verbinden. Dat staat echter los van de samenwerking met Microsoft.

 2. jeroen zegt

  Airco in auto aanzetten vanuit huis. Slim opladen. Streaming audio naar je auto. Microsoft en Toyota ontwikkelen samen nieuwe telematica
  Vanuit de auto alvast de verwarming thuis aanzetten en meteen even je favoriete muziek naar de auto streamen. Of vanuit je luie stoel thuis (laten) bepalen wanneer je auto moet worden opgeladen en de airco programmeren zodat je over een half uur in een koele auto stapt. Microsoft en Toyota Motor Corporation (TMC) bouwen gezamenlijk een telematicaplatform dat dit soort zaken mogelijk gaat maken. Al in 2012 zal deze telematica voor het eerst worden aangeboden in twee nieuwe modellen van Toyota: de volledig elektrische iQ en de Plug-in Hybrid Vehicle; de Prius-met-stekker. Als onderdeel van het partnership, investeren Microsoft en Toyota beide ongeveer twaalf miljoen dollar en zullen ze gezamenlijk bijdragen aan de ontwikkeling van telematicatoepassingen op het Windows Azure-platform. Toyota voert al geruime tijd tests uit met smart grid-technologie. Volgens Toyota is zo‟n “slim energienetwerk” nodig om te komen tot een samenleving met minimale CO₂-uitstoot door efficiënt energiegebruik. Daarom draait Toyota in Japan een pilotproject met het Toyota Smart Center-programma. Dat programma is erop gericht om auto‟s, huishoudens met elkaar te „verbinden‟ zodat ze hun energiegebruik op elkaar afstemmen en dus zo optimaal mogelijk regelen.

Laat wat van je horen