Meer uitleg over de nieuwe CEO van Toyota

CEO toyota is kwaliteit

blog.toyota.nl > We staan bij Toyota bekend om onze kwaliteit en duurzaamheid. Terecht, want wat dat betreft  horen we gewoon tot de top van de markt. Toch was het vertrouwen bij sommige mensen het afgelopen jaar wat weggezakt door de mediahypes rond de terugroepacties. Dan kun je je schouders ophalen en denken: gewoon doorgaan, dat vertrouwen komt wel terug. Maar zó zitten wij niet in elkaar.

Wij leggen de lat gewoon nog hoger. Hoe we dat doen? Bijvoorbeeld door in iedere regio een zogenaamde Chief Quality Officer, oftewel een CQO, aan te stellen. Voor Europa is dat Didier Leroy. Als CQO verbindt Didier klanten en dealers en Toyota. Hij zorgt er bijvoorbeeld voor dat jouw feedback ook echt bij de Toyota-technici terecht komt. Of stuurt een kwaliteitsspecialist op pad om bepaalde situaties ter plekke te bekijken.

Nu horen we je denken: ‘Sure!’  Maar we kennen weinig mensen die zó bevlogen zijn als Didier Leroy. En die zó gebrand zijn op het herstellen van onze reputatie als hij. Hij is een man van de praktijk. Groot geworden in autofabrieken en door de media geprezen om zijn openheid én om de manier waarop hij doorpakt. In het onderstaande filmpje legt ‘ie uit waar hij voor staat.

En we doen nog meer om onze verder aangescherpte (toch al hoge) kwaliteitsdoelstellingen te behalen. Zo bouwen we op dit moment aan een extra groot test- en onderzoekcentrum bij Brussel en zijn maar liefst duizend extra technici aangetrokken. Duizend. Zij houden zich alleen maar bezig met de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van nieuwe Toyota-modellen. En we geven ze de tijd. Want de ontwikkelingstijd voor elk model is met vier weken verlengd. Dat lijkt niet zoveel. Maar als een team van een ten minste een paar honderd man 20 werkdagen extra de tijd heeft om een auto fijn te slijpen, begrijp je dat vier weken ‘een heleboel tijd’ is. Het resultaat zien we al direct terug. In diverse recente kwaliteitsonderscheidingen. Iets waar we trots op zijn.

Bron: blog.toyota.nl meer lezen weten kijk op blog.toyota.nl

Laat wat van je horen