Meer nieuws van Toyota over zeebeving Japan

Vie Toyota het volgende> Japan is getroffen door een verschrikkelijke natuurramp. Zoveel mensenlevens in een klap weggevaagd. Zoveel verdriet. Zoveel schade. Zoveel wanhoop. Het kan dan ook niet anders dan dat jij de afgelopen dagen met net zoveel ontzetting voor de buis hebt gezeten als wij. Wij zijn diep geraakt. Ons medeleven gaat dan ook uit naar alle mensen die de gevolgen van de zeebeving en tsunami nu aan den lijve ondervinden.

Inmiddels komen ook de eerste vragen binnen van mensen die net een nieuwe Toyota hebben besteld. Ze willen weten of de natuurramp voor de levering van hun auto gevolgen heeft. Dat vinden we een begrijpelijke vraag. Helaas is het op dit moment nog lastig om een antwoord te geven.

Je moet weten dat Toyota zijn auto’s niet in één fabriek bouwt, maar in heel veel verschillende. Er staan er heel wat in Japan. De meeste Toyota’s die in Nederland worden verkocht, worden echter in Europa gebouwd. Denk bijvoorbeeld aan de Aygo, Yaris, Auris, Verso en Avensis. De natuurramp heeft vooralsnog geen invloed op de productie van die modellen.

De iQ, Urban Cruiser, Verso-S, Prius, RAV4 en Land Cruiser worden wel in Japan gebouwd. Vrijwel alle fabrieken van Toyota staan echter in het zuiden van Japan. Toch heeft Toyota besloten om alle productielijnen in elk geval tot en met woensdag stil te leggen. De prioriteit ligt nu bij het ondersteunen (in de meest ruime zin van het woord) van de getroffen gebieden.
Het is op dit moment dus nog niet duidelijk wanneer de productie weer op gang wordt gebracht.

Natuurlijk houden we je onder meer via dit blog op de hoogte van de ontwikkelingen bij Toyota in Japan.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen