Manner report: Bizar toffe Toyota C-HR experience

De nieuwe Toyota C-HR een burgerlijke wagen? Zeker niet. Manners was aanwezig bij de presentatie van de nieuwe crossover in Londen en dat was op z’n zachts gezegd: nogal indrukwekkend.

Net als de verschijning en de prestaties van deze auto. In een Hollywood-setting, inclusief honderden karakters, werden we meegesleurd in een nachtelijk avontuur door Berlijn, Milaan, Barcelona en Londen. Een avontuur dat we maar wat graag met je delen.

De Japanse fabrikant behoort tot de grootste autoleveranciers ter wereld en wordt al jaren door Forbes bestempeld als een van de sterkste merken op deze planeet. Wie een Toyota koopt, kiest voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Die waarden zitten diep versmolten in het DNA van het bedrijf, maar daar wordt nu een extra chromosoom aan toegevoegd: spanning.

De Toyota C-HR (Coupé High Rider) is namelijk alles behalve de zoveelste sedan. Nee, het nieuwe vlaggenschip is een fraaie crossover die zich vasthoudt aan authentieke klasse en stevig flirt met frisse designs. Het complete plaatje klopt en gaat gegarandeerd voor nekhernia’s zorgen bij voorbijgangers.

Manners-Toyota-CHR-The-Night-That-Flows-Experience-3-

The Night That Flows

Dat het bedrijf een totaal nieuwe weg in is geslagen (letterlijk), bleek wel uit de uitzinnige presentatie van de C-HR. Onder de noemer ‘The Night That Flows’ werden we meegenomen naar een leegstaande fabriek in een buitenwijk van Londen alwaar… Man, het is nauwelijks uit te leggen. Verplaats je in een Fear and Loathing-achtige setting met een dikke Hollywood-saus waar alle elementen van de C-HR in verschillende ‘werelden’ werden gepresenteerd. Of in de woorden van Toyota: The first drive through theatre experience.

Manners-Toyota-Chr-e

Milla Jovovich

De nacht bracht ons van een oude fabrieksloods in Berlijn via obscure gangen naar de modewereld van Milaan, waar we door de Italiaanse mode-designer en The Bespoke Dudes-oprichter Fabio Attansasio en een leger aan fotografen werden meegesleurd naar een flitsende modeshow. Vervolgens kwamen we in het feestgedruis van Barcelona terecht waar het JBL-soundsystem in de C-HR grondig werd getest door de Spaanse DJ Cuartero.

Na een potje roulette in Parijs, werden we al driftend (de wegligging zit wel goed) van het spoor gebracht door de Franse rally-coureur Guerlain Chicherit en verward overgebracht naar een oud café in Londen. Aldaar stond een rokende cocktail van het beroemde cocktail-duo Alex Kratena en Simone Caporale voor ons klaar. Evenals Resident Evil-ster Milla Jovovich, die met haar prachtige verschijning de trip die zij begon ook in stijl afsloot. Wat achterbleef was een leeg cocktailglas en olietanker vol verwondering…

 

Bron: www.manners.nl

 

Laat wat van je horen