Laat je niets wijsmaken!

Toyota en de vakantie

Zojuist net alles gecheckt voor mijn eigen vakantie. Auto klaar, koffers erin, navigatie instellen…. ANWB ? Nee! Klopt die had ik opgezegd. Sinds een aantal jaar heb ik een mobiliteits pas van Toyota. Reclame??? Nee dit is geen spam alleen een tip! Vorig jaar maakte ik een rit naar het zuiden van Duitsland en

ergens op de A13 onder Innsbruck kreeg ik een lekke band. Shit balen want ik wilde nog voor het donker op de camping zijn. Helemaal vergeten dat ik een mobiliteitspas had ging ik aan de slag met mijn reserve band.. Natuurlijk STOM vergeten bij aanschaf van mijn nieuwe velgen de dopsleutel om te wisselen! Ik zie de sleutel nog in de schuur liggen. Volgens mij stond ik daar met dop 19 en het moest 20 zijn!!! Dashboard kastje open om te kijken of er geen verloren dop of zoiets te vinden was. Trek ik daar opeens een mapje uit met een mobiliteitspas van Toyota.

Toen ik de nieuwe velgen gekocht had en deze er liet opzetten tijdens een onderhoudsbeurt bij mijn Toyota dealer kreeg ik na afloop een uitleg over het pasje maar gezien ik met mijn gedachten bij mijn nieuwe mooie zwarte velgen was, vergat ik dat hele pasje…

Terug naar de plek ergens op de A13. Snel mijn mobiel, nummer draaien, uitleggen en binnen nog geen 25 min kwam er een wagen voorgereden. De Duitser deed heel snel de wissel en ik kon weer verder. Geloof het of niet dit was gratis!

Waarom vertel ik dit? eigenlijk omdat ik op de site van Toyota Nederland een leuk stukje tegen kwam over vakantie checks en zekerheden. Dat pasje valt dus ook in deze categorie. Lees hieronder:

 

Laat je niets wijsmaken, neem altijd eerst contact op met je eigen dealer of het Toyota Informatie Center.
Pech langs de Autoroute is een nachtmerrie. Terwijl jij je reflectievestje nog moet uittrekken, heeft de hulpdienst je auto al afgesleept naar een lokale dealer waar de enige monteur in het pand zo’n wonderlijke vorm van het Frans spreekt dat het net zo goed Swahili had kunnen zijn. En voor je het weet worden voor de reparatie kosten in rekening gebracht die op zijn minst discutabel zijn.
Bel daarom altijd direct (of in elk geval zo snel mogelijk) je eigen Toyota dealer of het Toyota Informatie Center. We zien namelijk regelmatig belachelijk hoge facturen langskomen terwijl die rekening helemaal niet eens opgesteld had mogen worden. Want als je auto binnen de garantie valt, geldt die garantie ook in het buitenland. Je hoeft dan helemaal niets te betalen. En mocht er een defect buiten garantie ontstaan, overleg dan eerst even met je eigen Toyota dealer in Nederland. Wat is hun advies? Hoeveel zou bij hen een reparatie kosten? Als dat bedrag sterk afwijkt van de offerte die je hebt gekregen, is het verstandig om aan de bel te trekken. We helpen je dan graag. Ook bij een geschil.

Gebruik een auto waarvoor hij bedoeld is en geef hem vooraf nog even een check-up.
Als je auto maximaal 1.500 kilo mag trekken, hang daar dan geen caravan achter van 1.600 kilo. Niet alleen omdat dat verboden is — en je bovendien niet verzekerd bent — maar ook omdat dat gevaarlijk is. Laat je auto vooraf nog even nakijken als je een lange rit gaat maken. Onze vakantiecheck is daarvoor een uitgelezen kans. Zaken zoals bandenspanning, vloeistofpeilen en verlichting worden dan uitgebreid gecontroleerd.

  

Niet twijfelen, maar gewoon Eurocare bellen.
Als je met pech komt te staan — en dat mag ook best een lekke band zijn – kun je altijd een beroep doen op onze mobiliteitsservice Eurocare. Die pechhulp is gratis. Niet alleen als je auto nog binnen de garantietermijn van 3 jaar valt, maar óók als je auto niet ouder is dan 10 jaar en altijd onderhouden is bij een officiële Toyota dealer. Na 10 jaar krijg je Belenuxcare.   


Niet in alle landen is het duidelijk welke brandstof je nou moet tanken. Diesel heet soms gazole of gasolio en benzine gaat soms door voor bezolovni of lyijton polttoaine. Hier vind je een compleet overzicht met de namen van de brandstoffen in de verschillende Europese landen. Tank bij voorkeur bij een groter tankstation van een gerenommeerd merk en kijk vooraf nog een keer of jouw Toyota wel E10 mag tanken. Tot slot nog een heel voor de hand liggend advies: zorg voor voldoende brandstof aan boord. Zonder brandstof staan klinkt wellicht heel blond, maar komt veel vaker voor dan je denkt. Zeker op vakantie. En wist je dat je in sommige EU lidstaten een bekeuring krijgt als je zonder brandstof stilvalt?

Let op de kwaliteit van de brandstoffen in het buitenland.

Reacties

 1. Toyota pechhulp? Een aanfluiting!
  Ik heb 2 x om hulp gevraagd en beide keren werd mij hulp geweigerd:
  – lege accu, een uur in de wacht, nee we komen u niet helpen omdat de km-teller 10 kms over de max. km-stand stond. Voor een paar honderd euro kon ze wel iemand sturen.
  ANWB gebeld, stonden er in 20 minuten, gefikst met grap en een babbel. TOP!
  – vandaag, leenauto, eigen auto (met “gratis pechhulp”!) in de toyotagarage, ik krijg de sleutel niet uit het contact, nee de auto staat niet geregisteerd bij ons dus we kunnen u niet helpen.
  ANWB gebeld, in 3 minuten telefonisch opgelost. TOP

  Lang leve de ANWB!

Laat wat van je horen