In 2025 is 20 procent van Toyota’s een hybride

Als het aan Toyota ligt, heeft de hybride aandrijflijn de toekomst. Het merk breidt de productie van hybride auto’s flink uit.

Dat maakten de Japanners vandaag bekend, zo meldt Automotive News. Het zal geen verrassing zijn dat de steeds strengere milieueisen die wereldwijd gelden voor auto’s als voornaamste reden wordt genoemd. In de komende vijf jaar zal het team dat zich bezighoudt met hybride technologie met 30 procent worden uitgebreid.

Uiteindelijk moet dit ertoe leiden dat in 2021 wereldwijd 60 procent van de nieuwe Toyota’s technologie aan boord moet hebben die speciaal ontwikkeld is om de uitstoot van auto’s te verminderen. Men mikt op een aandeel van 20 procent voor hybride auto’s in de totale verkoop in 2025.

Daarnaast gaat Toyota zich sterker richten op volledig elektrische auto’s. Onder leiding van niemand minder dan Akio Toyoda (de kleinzoon van) gaat een speciale afdeling zich op de ontwikkeling van EV’s storten. In 2020 verwachten we daar het eerste resultaat van te kunnen zien.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen