Hier zijn 10 opvallende uitspraken over Toyota

We kennen een lange geschiedenis. Met veel hoogtepunten en bijzondere prestaties. Dat bracht ons op het idee om 10 opvallende uitspraken over Toyota door de jaren heen onder elkaar te zetten.

1: “Wat een ongelofelijk coole auto! Caramba!”
Voor haar programma ‘Floortje naar het einde van de wereld’ reisde Floortje Dessing enkele dagen mee met de Nederlandse Lianne Steenkamp-Slegh en haar Zuid-Afrikaanse man Will. Ze wonen én werken in een Toyota Land Cruiser uit 1987 met tent op het dak, zoals het voorbeeld hierboven. De doorleefde Toyota maakte duidelijk indruk op Floortje. De uitzending is te zien op Uitzending Gemist.

2: “Toen Toyota de Prius begon te ontwikkelen, was er helemaal geen markt voor. Die hebben ze zelf gecreëerd.”
Eric Louwman, President van Toyota Nederland, is vergroeid met het merk. In het magazine MyToyota voor Toyota rijders vertelt hij wat Toyota zo bijzonder maakt. “Ze durven ver vooruit te denken.”

eric-louwman

Eric Louwman met Sharon Dijksman. De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu kreeg een Mirai overhandigd, de innovatieve waterstofauto van Toyota.

3: “De meest verkochte hybride auto ter wereld is zowaar sexy geworden.”
AutoWeek blaast de loftrompet over de nieuwe Toyota Prius. Hij is niet alleen 18 procent zuiniger dan zijn voorganger, hij rijdt ook beter, biedt meer ruimte én ziet er aantrekkelijker uit dan voorheen.

4: “Op vakantie hebben we er eentje gehuurd en toen stond ik met de slappe lach bij het tankstation, zó zuinig is hij.”
Acteur Kasper van Kooten laat in het maandblad Flair weten erg gecharmeerd te zijn van een Toyota AYGO. Zo’n zuinige auto zou hij wel willen hebben!

toyota_aygo

5: “1 miljoen kilometer op de teller spreekt voor zich.”
De Toyota Prius van de in Oostenrijk woonachtige taxichauffeur Manfred Dvorak heeft inmiddels meer dan 1 miljoen probleemloze kilometers gereden. Klanten zijn vaak vol ongeloof vertelt hij in de volgende video:

6: “Bij Toyota innoveren we niet omdat het kan, we innoveren omdat het moet.”
Dat zegt Akio Toyoda, topman van Toyota Motor Corporation, tijdens een speech over kunstmatige intelligentie. In Japan noemen ze dat ‘Kaizen’ dat ‘streven naar permanente verbetering’ betekent.

7: “Leuk vervoermiddel! Zet hem maar een week voor de deur, dan kunnen we alvast genieten.”
De Toyota i-ROAD is een volledig elektrische auto van nog geen meter breed. De tweezitter rijdt in het Franse Grenoble en in Tokio. Voor sommige mensen gaat dat te langzaam. Hij mag volgens de reactie van Harry van Lieshout op het blogbericht over de Toyota i-ROAD nú al naar Nederland komen.

toyota_i_road

De volledig elektrische Toyota i-ROAD biedt rijplezier voor 2!

8: “Je kunt het best dingen maken als je machines, faciliteiten en mensen laat samenwerken om een meerwaarde te creëren, zonder dat ze iets verspillen.”
Deze uitspraak komt van Kiichiro Toyoda, oprichter van Toyota Motor Corporation. Het is de basisgedachte achter de uiterst succesvolle bedrijfsfilosofie The Toyota Way. Hierover is zelfs een boek verschenen.

9: “Het zit in Toyota’s DNA dat dezelfde fout niet twee keer wordt gemaakt.”
Nog eentje van Toyota topman Akio Toyoda. Hiermee geeft hij aan dat Toyota een sterk lerend vermogen heeft. De productie is zo ingericht dat de bron van de fout wordt opgespoord én verholpen. Always A Better Way.

akio_toyoda

Akio Toyoda (links) en rallylegende Tommi Mäkinen bij de presentatie van de Yaris WRC.

10: “Een kleine stap voor mij, een reuzensprong voor de robotheid.”
Deze woorden komen van Kirobo, de eerste robot in de ruimte die kan spreken. Kirobo is mede ontworpen door Toyota dat al sinds de jaren tachtig robots ontwikkeld. En weet je wat, het kleinere broertje van Kirobo is in Japan te koop! In de volgend video zie je dat het kleine mannetje zelfs gezichtsuitdrukkingen herkent.

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen