Geschiedenis Yaris Cross

De Toyota Yaris Cross is een SUV-achtige variant van de standaard Yaris en staat op hetzelfde TNGA-B-platform. Op de Tokyo Motor Show van 2016 toonde Toyota Heavy Industries de Toyota ViRa conceptauto. Dit model is een fusie van de Yaris (Vitz) en de RAV4.

Toyota lanceerde de Yaris Cross op 31 augustus 2020 in Japan. De Yaris Cross is daar verkrijgbaar in acht carrosseriekleuren, en zeven bi-tone kleuren. De Yaris Cross is in Japan uitvoerbaar met de 1,5 liter M15A-FKS driecilinder lijnmotor met Direct Shift-CVT, zowel met voorwiel- als vierwielaandrijving. Daarnaast is de Yaris Cross Hybrid uitvoerbaar met de 1,5 liter M15A-FXE hybride driecilinder lijnmotor, ook met voorwiel- en vierwielaandrijving.  

Toyota lanceerde tegelijk met de introductie van de Yaris Cross in Japan een productlijn met Gazoo Racing-onderdelen. De productlijn wordt de ‘Functional Edge’-stijl genoemd, en bestaat onder andere uit spatlappen, lichtmetalen velgen en aerodynamische carrosseriedelen.

Toyota Yaris Cross

In Nederland was de introductie in september 2021 waarbij de eerste Yaris Cross werden uitgeleverd als demo auto’s en aan de eerste klanten. Voor Toyota is de Yaris Cross een enorm succes omdat er nog nooit zoveel orders binnen kwamen in de voorverkoop.

Door dit succes heeft Toyota Nederland voor de introductie in juli 2021 een Yaris Cross event gehouden waarbij iedereen tijdelijk kon kennismaken met de Yaris Cross welke in 4 pre productie modellen waren neergezet in het Louwman Museum.

Inmiddels zijn er naast de informatie op de importeurs site nog meer sites online gekomen waar je veel informatie kunt vinden over de Yaris Cross o.a. op www.yariscrossoccasions.nl

bron en foto’s wikipedia. Verder de site www.yariscrossoccasions.nl

Laat wat van je horen