Geheel nieuwe motorenfamilie Toyota

Toyota werkt achter de schermen niet alleen aan een geheel nieuwe modulaire architectuur (Toyota New Global Architecture) maar ook aan een compleet nieuwe motorenfamilie.

Zuiniger, goedkoper

De benzinemotoren worden ontwikkeld in Toyota’s nieuwe Powertrain Joint Development Building in Japan. Met de ontwikkeling van de nieuwe motoren heeft Toyota een aantal doelstellingen. Zo moet het brandstofverbruik met 30 procent dalen en moeten belangrijke onderdelen tot 50 procent goedkoper worden. Daarnaast wil Toyota onderdelen in meerdere motoren toepassen, wat ook weer in de kosten scheelt.

14 nieuwe motoren

De motoren blijven de komende 10 tot 15 jaar in het programma en de eerste is zelfs al in omloop. Toyota introduceerde namelijk in april van dit jaar al een nieuwe 1,0 liter benzinemotor in de Passo: een compacte hatchback voor de Japanse markt. Na deze motor volgen er volgend jaar nog 13 nieuwe motoren bedoeld voor alle modellen van Toyota.

“Nummer 1”

“We willen graag de nummer 1 zijn in brandstofefficiëntie en de kosten van onze motoren die we ontwikkelen”, zegt Koei Saga, hoofd motorenontwikkeling in gesprek met Automotive News. “We investeren meer tijd om de performance van de motoren te verbeteren.” Om het brandstofverbruik te verlagen is downsizing een interessante optie. Toyota overweegt voor de Camry, bedoeld voor de Amerikaanse markt, om de V6 te vervangen voor een viercilinder met turbo. “Vergeleken met een V6, denken we dat deze optie het goedkoopst is.”

 

bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen