Gaspedalen hoax in USA

Toyota is de grootste autobouwer van de wereld. Sommige mensen vinden dat maar niets. Een hoax is dan snel geboren. Gelukkig wint eerlijkheid altijd.

Via: autoweek: Grote vreugde bij Toyota: uit een langlopend onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Transport is gebleken dat de een defect aan het gaspedaal niet de oorzaak was van een serie ongelukken in de Verenigde Staten met auto’s van het Japanse merk.”Er is geen elektromagnetische reden voor de onverwachte acceleratie die de gecrashte Toyota’s tentoon spreiden,” meldt Ray LaHood, staatssecretaris van Transport in de Verenigde Staten in een statement. De Amerikaanse overheid heeft maar liefst tien maanden lang onderzocht hoe de Amerikaanse ongelukken met Toyota’s konden plaatsvinden. Met behulp van onderzoekers van de NASA keek de Amerikaanse overheid naar het motormanagement, de remmen en de vloermatten van negen auto’s die onder de problemen gebukt zouden gaan. Steve St.Angelo, Quality Officer voor Toyota in de Verenigde Staten, reageerde uitgelaten op het nieuws: “We hopen dat de conclusie van dit onafhankelijke onderzoek de speculatie over vermeende onveiligheid van onze auto’s stopt. Dit onderzoek moet het consumentenvertrouwen in auto’s van Toyota en Lexus vergroten.” Sinds de problemen eind 2009 startten, heeft Toyota wereldwijd vijf miljoen auto’s teruggeroepen om de vloermat bij het gaspedaal te vervangen. In vier miljoen auto’s werd het gaspedaal vervangen.

Bron en tekst: autoweek.nl

Reacties

 1. Jacob van Schoonhoven zegt

  In Nederland heb je ook een hoax aanstichter genaamd Hanssolo via Autoweek. Deze internet troll is alleen maar bezig met positieve berichten plaatsen over ev rijden. Telkens dezelfde links naar pagina’s posten. (waar haal je het vandaag?) Een duidelijk persoon die belang heeft in EV en zich kan oorloven om 30.000 berichten te plaatsen!

  Daarbij alles wat met Toyota te maken heeft met negatieve berichten te bestoken.

  Kunnen jullie als Toyota daar niets aan doen? Of de Autoweek deze persoon verwijderen.

  Ik zit nu zelf voor mijn onderhoudsbeurt bij de Toyota dealer en lees net zijn vele berichten op autoweek van deze Hanssolo. Ongeloofelijk. Een soort Thierry Baudet die in zijn eigen waarheid gaat geloven. (of betaald krijgt)

 2. ToyotafanB zegt

  Die hanssolo ook hier kom je hem tegen pffff

Laat wat van je horen